Jiří Strach 50 let


Jiří Strach je jeden z nejznámějších českých režisérů, a v kontrastu se svým příjmením je považován za jednoho z našich nejlaskavějších. Narodil se 29. září 1973 v Praze. V roce 1999 ukončil studium na pražské FAMU, obor hraná režie. Ještě než školu dostudoval, už natočil první celovečerní věc pro ČT, kterou pak použil jako "absolventský film" (Svědectví).

Dosud nejúspěšnějším Strachovým projektem je Anděl Páně, a to oba dva díly – první vznikl roku 2005 a druhý o 11 let později. Oba snímky lámaly rekordy návštěvnosti v kinech a sledovanosti v televizi. Hlavní role hráli Ivan Trojan a Jiří Dvořák, kteří jsou Strachovými nejobsazovanějšími herci.


29.9.1973
Praha, Československo
Jiří Strach csfd

SvatáDlouhý, Široký a BystrozrakýSedmikostelíKlecAnděl Páně 2Svatojánský věnečekOsmyVrásky z láskyŠťastný smolařSantiniho jazykBrainStormO dívce, která šlápla na chlébOperace Silver ATři životyAnděl PáněPovodeňProbuzená skálaVyvraždění rodiny GreenůVůně vanilkyNa zámkuGenij vlastiDocentLovecLabyrintNejlepší BakalářiSetkání s hvězdouZtracená bránaĎáblova lest3 plus 1 s Miroslavem DonutilemŽivot herce: František NěmecNeobyčejné životyLucie Bílá Best of Video


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Strach: 9.11. 2023 13:15