Daniela Šrajerová 82 let


Herečka Daniela Šrajerová je rodačkou z Prahy, kde také dodnes působí, své první profesionální kroky ale spojila s oblastními scénami. Herectví vystudovala na pražské DAMU v roce 1962, poté odešla do Ostravy, kde tři sezóny účinkovala na jevišti Divadla Petra Bezruče (1962-1965). Na jeden rok pak svůj herecký život spojila se zájezdovým divadlem Maringotka (1965-1966). Pak již žádné stálé angažmá nenastoupila a od té doby působí ve svobodném povolání.

Daniela Šrajerová našla uplatnění také v rozhlase, dnes je však známá především pedagogickou činností. Dlouhodobě vyučuje jevištní řeč na DAMU, kde byla jmenována docentkou. Své zkušenosti v oblasti mluveného slova předává také formou kurzů rétoriky a umění prezentace, které vede pro různé organizace a firmy.


18.6.1941
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Daniela Šrajerová csfd

Naděje má hluboké dnoKopytem sem, kopytem tamCena meduRadikální řezMuž přes palubuPanelstory aneb Jak se rodí sídlištěVšichni proti všemTam, kde hnízdí čápi...a pozdravuji vlaštovkyOdvážná slečnaPřípad pro začínajícího kataMilenci z kiosku


Aktualizace osobnostního profilu Daniela Šrajerová: 7.3. 2024 20:39