Bessie Love (1898 - 1986)


Juanita Horton alias později Bessie Love se narodila 10. září 1898 v Midland, Texasu a do povědomí veřejnosti vstoupila především díky filmovému průmyslu němé éry. Jejími atributy byly drobná postava a jemné rysy ve tváři, tudíž mohla hrát nevinné dívky, poté „flapper girl“ (tehdejší inovativní postoje, které se promítly do názorů, módy a chování žen, což mělo pobouřit společnost) až k morálním a zásadovým hlavním rolím.

S příchodem mluveného filmu, se Bessie byla schopna plně adaptovat a v roce 1929 obdržela nominaci na Oscara za výkon herečky v hlavní roli filmu THE BROADWAY MELODY. Také úspěšně vystupovala v raných muzikálech THE HOLLYWOOD REVUE OF 1929, CHASING RAINBOWS, GOOD NEWS a THEY LEARNED ABOUT WOMEN. Bohužel však rokem 1932 začala její americká kariéra upadat a v roce 1935 přesídlila do Anglie do tamních divadel, s občasným podílením se na filmech. V následujících letech, kdy v Evropě zuřila 2. světová válka, se Bessie na nějakou dobu vrátila zpět do Států, tady pracovala pro Červený kříž a zároveň se snažila bavit jednotky. Po válce opět odjela do Anglie, kde se usadila. Pokračovala v hraní pro americké i britské společnosti a přijímala malé role jako např. THE BAREFOOT CONTESSA s Humphreyem Bogartem, jako americká turistka v THE GREENGAGE SUMMER a ON HER MAJESTY’S SECRET SERVICE, film o Jamesu Bondovi. Její role byly sice malého rozsahu, zato stěžejní, jako třeba spojovatelka v „SUNDAY BLOODY SUNDAY“ (1971). Do osmdesátých let se její kariéra prakticky zastavila, tou dobou přijala britské občanství. V roce 1981 se jí podařil uskutečnit comeback s filmem RAGTIME Miloše Formana, dále ve snímcích REDS Warrena Beattyho, LADY CHATTERLEY’S LOVER a její poslední THE HUNGER z roku 1983 s Catherine Deneuve, Davidem Bowiem a Susan Sarandon.

Bessie v průběhu své kariéry vydala také svou autobiografickou knihu From Hollywood with Love, kterou psala v době, kdy žila spokojeně ve svém bytě u londýnského Clapham Common. Pouze jednou se provdala, za filmového producenta Williama Hawkse, s nímž žila v hollywoodském Havenhurst Apartments, kde taktéž vychovávali svou dceru Patricii. Po šesti letech se rozvedli. Bessie Love zemřela v Londýně přirozenou smrtí 26. dubna 1986. V Hollywoodu jí na důkaz pocty zhotovili hvězdu na chodníku slávy.


10.9.1898
Midland, Texas, USA
26.4.1986
Londýn, England, Velká Británie
Bessie Love csfd

HladMilenec Lady ChatterleyovéRagtimeRudíGulliverovy cestyHotel RitzMouseyVampyresCatlowMizerná neděleVe službách Jejího VeličenstvaLásky Isadory DuncanovéBattle Beneath the EarthNikdy nezapomenu jeho jménoMáky jsou také květyPromise Her AnythingMěstečko prokletých IIWild Affair, TheThe Greengage SummerŘímské jaro paní StoneovéToo Young to LoveWestern, TheNext to No TimeNowhere to GoThe Story of Esther CostelloTouch and GoBeau BrummellBosonohá komtesaThe Weak and the WickedKouzelná skříňkaNení cesty v oblacíchYou Can't Take It with YouSpolečný cílTen požehnaný rodAtlantic FerryI Live AgainMorals for WomenScreen Snapshots No. 8ConspiracyGood NewsRozmarný milenecSee America ThirstThey Learned About WomenGirl in the Show, TheHollywood RevueThe Broadway MelodyThe Idle RichAnybody Here Seen Kelly?Sally of the ScandalsThe Matinee IdolA Harp in HockAmerican, TheDress ParadeRubber TiresGoing CrookedLovey MaryMeet the PrinceThe Song and Dance ManYoung AprilA Son of His Father


Aktualizace osobnostního profilu Bessie Love: 9.11. 2023 23:19