Vojtěch Nouzák


Jmenuji se Vojtěch Nouzák a jsem režisér. Na těchto stránkách bych Vás rád seznámil s mojí dosavadní tvorbou. A proč jsem se stal režisérem? Moji režisérskou kariéru výrazně ovlivnilo setkání s Milošem Formanem. Můj kamarád, režisér a nyní i producent Miloš Šmídmajer mě v roce 1990 přizval k natáčení dokumentu Drž se toho snu o Miloši Formanovi. Strávil jsem nezapomenutelný týden na kole z Paříže do Karlových Varů ve společnosti pánů Formana a Pištěka. Jako asistent režie jsem hltal všechna jejich slova a přemýšlel o každé větě, kterou jsem slyšel. A protože byl dokument úspěšný, spolupracoval jsem s Milošem Šmídmajerem i na dalších projektech. Neméně podnětné bylo i setkání s Jiřím Menzelem při dokumentu Tady vím, proč jsem, na kterém jsem se podílel i jako spoluautor scénáře. Třetím dokumentem se stal film o filmu Ztráta paměti, který v Praze v roce 1993 natáčel Franco Nero. Tato tři úžasná setkání rozhodla o mých dalších krocích. I když už jsem od té doby ušel dlouhou cestu, zkušenosti a zážitky z těchto tří dokumentů jsou pro mě inspirací dodnes...

V roce 1995 televize Premiéra rozjela společně s Evropou 2 velmi úspěšný pořad S.O.S., který se vysílal živě každý den odpoledne ve stopáži cca 180 minut. Tady se jako moderátoři postupně objevila většina současných úspěšných moderátorů (například Leoš Mareš, Pavla Charvátová, Pavel Anděl, Monika Valentová, Martin Veselovský, Bořek Slezáček atd.). V této době jsem kromě S.O.S. vyrobil cca 30 hudebních dokumentů (například o Michaelu Jacksonovi, Ozzy Osbourneovi, Davidu Bowiem, Lenny Kravitzovi, Marku Knopflerovi, o kapelách Kiss, Faith No More, E.L.O., Black Sabbath, Spice Girls, Oasis, Red Hot Chili Peppers, Def Leppard, Iron Maiden a dalších).

V roce 1996 jsem režíroval živé týdenní přímé přenosy Pivrncovy jedenáctky – magazínu o uplynulém kole fotbalové ligy. V jeho moderování se střídali Michal Suchánek, Ondřej Vetchý, Ondřej Hejma, Josef Vinklář a Jan Jiráň. Dalšími pořady, které jsem režíroval, byly i Akta a Duel s Milanem Šímou a Janem Martínkem (také živě).

V roce 1997 jsem režíroval charitativní Koncert pro Moravu a Slezsko, který se konal ve Zlíně a měl podpořit lidi postižené povodněmi. V roce 1998 jsem zrežíroval i dva videoklipy – zpěváka Pancha a poslední klip Petra Nováka Rub a líc, který zpíval společně s Karlem Kahovcem. V této době jsem vyráběl i množství dokumentů o společenských akcích, jejichž mediálním partnerem tehdy Premiéra byla. Např. Playboy VIP Party, Centrotex v Národním divadle, Bohemia Sekt na Hradě, Rock s Ježíšem (koncert hvězd muzikálu Jesus Christ Superstar), módní přehlídky OP Prostějov, cestopisné dokumenty Tunisko očima Evropana atd.

Vojtěch Nouzák csfd

Na středníChinaski: G2 Acoustic StageTajemství Zuzany BubílkovéBomby na leduKozub: Bez urážky!Petra ShowJiná ligaSlavia - spolu jsme silnějšíTIKI-TAKACo na to ČešiKutil AdamKnorektněBarrandovský čumáčekSLAVIA - hvězda na správném místě7 pádů Honzy DědkaDobrý večer, Česko!Bubu hledá chlapaHvězdy na cestáchOne Knor ShowShow Jana KrauseKnorTimePolitická střelniceTalkshow Jana SaudkaUvolňujte se, prosímUvolněte se, prosímTaxi, prosím !Muži podle NesvadbovéMiláčciNoc s AndělemNikdo není dokonalýSama domaTo je fórHappy EndUliceČétéčko


Aktualizace osobnostního profilu Vojtěch Nouzák: 3.11. 2023 23:37