Joe Ranft (1960 - 2005)


Joe Ranft (bývalý scénárista, animátor a dabér, který pracoval pro studia Pixar i Disney (dva největší animační tvůrci)) se narodil 13. března roku 1960 ve městě Pasadena (Kalifornie, USA), ale vyrůstal ve městě Whittier (také v Kalifornii) a vyvinul si lásku ke kouzelnictví, předvádění grotesek a k vyprávění strašidelných příběhů. V patnácti letech se přidal do skupiny Magic Castle Junior Group a po absolvování školy Monte Vista High School v roce 1978 začal studovat v animační společnosti California Institute of the Arts v Kalifornii. Jeho bratr se jmenuje Jerome Ranft a byl to sochař, také pracující pro Pixar.

Joe byl ženatý se ženou jménem Sue Barry a měli spolu dvě děti - dceru a syna Jordana a Sophiu.

Joe zemřel 16. srpna v roce 2005, když ve svém autě (Honda Element) narazil do zábradlí mostu a společně se svými kolegy Ranftem a Ericem Friersonem se ponořil do hlubin řeky Navarro River, kde také dva z nich zemřeli - Eric Frierson přežil díky tomu, že vyskočil z okenního okénka a vyvázl pouze s mírným zraněním. Joeho ostatky byly zpopelněny a jeho památce je věnován nejeden film - například TIM BURTON 'S CORPSE BRIDE.


13.3.1960
Pasadena, California, USA
16.8.2005
Mendocino County, California, USA
Joe Ranft csfd

AutaÚžasňákoviHledá se NemoOpoparchantPříšerky s.r.o.Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure BeginsToy Story 2: Příběh hračekŽivot broukaToy Story: Příběh hračekMalý toasterPříběh PixaruDisney's Animation Magic: Beauty and the BeastLuau


Aktualizace osobnostního profilu Joe Ranft: 11.11. 2023 18:09