Heather Angel (1909 - 1986)


Heather Grace Angel se narodila v anglickém Oxfordu a vyrůstala na farmě blízko městečka Banbury. Svou kariéru začínala na divadelních jevištích, a než se přesunula do Kalifornie, zahrála si také v několika britských filmech. V Hollywoodu se poprvé objevila v romantickém snímku CITY OF SONG z roku 1931. Tato role jí otevřela dveře k hlavní roli Annette Lefevre v mysteriózním snímku NIGHT IN MONTMARTRE z téhož roku. Další hlavní role přišla hned o rok později v mysteriózním hororu THE HOUND OF THE BASKERVILLES, kde Heather ztvárnila Beryl Stapleton.

Jejím prvním manželem byl herec a producent Henry Wilcoxon, manželství ale nebylo šťastné a skončilo rozvodem. Podruhé se v srpnu 1934 provdala za herce Ralpha Forbese, i toto manželství ale skončilo v červenci roku 1941 rozvdoem. Jejím třetím a posledním manželem se stal v dubnu roku 1944 scénárista a režisér Robert B. Sinclair a manželé spolu žili šťastně až do Robertovy smrti v lednu roku 1970. Heather zemřela na rakovinu ve věku 77 let v kalifornské Santa Barbaře.


9.2.1909
Oxford, Oxfordshire, England, Velká Británie
13.12.1986
Santa Barbara, California, USA
Heather Angel csfd

Předčasný pohřebPetr PanAlenka v říši divůThe Saxon CharmIn the Meantime, DarlingZáchranný člunCry 'Havoc'The Undying MonsterTime to KillLady HamiltonováPodezřeníShadows on the StairsSingapore WomanHalf a SinnerPýcha a předsudekSlečna KittyArrest Bulldog DrummondBulldog Drummond's BrideBulldog Drummond's Secret PoliceUndercover DoctorArmy GirlBulldog Drummond in AfricaBulldog Drummond EscapesDuke Comes Back, ThePortia on TrialWestern GoldDaniel BoonePoslední svého roduThe Bold CaballeroDenunciantIt Happened in New YorkMystery of Edwin DroodThe Headline WomanThe Perfect GentlemanThe Three MusketeersMurder In TrinidadOrient ExpressRomance in the RainSpringtime for HenryBerkeley SquareCharlie Chan's Greatest CaseEarly to BedPilgrimageAfter Office HoursFrail WomenMen of SteelMr. Bill the ConquerorSelf Made LadyThe Hound of the BaskervillesCity of SongNight in MontmartreBackstairs at the White HousePeyton PlacePerry MasonThree Sisters of the MoorsThe 2th Annual American Cinema Awards


Aktualizace osobnostního profilu Heather Angel: 3.11. 2023 20:09