Reginald Barker (1886 - 1945)


Reginald Barker se krátce poté, co se narodil v Kanadě ve Winnipegu, přestěhoval se svým otcem Nealem Dowem Barkerem a matkou Catherine Smith do Skotska. Ani tam však nebyla rodina doma, a tak nakonec emigrovali do USA a usadili se v Kalifornii.

Zjistil, že rozvíjející se filmový průmysl se ukázal zajímavější než scéna a v roce 1912 nastoupil do společnosti Bison Motion Pictures pod záštitou Thomase H. Ince. Brzy opustil herectví a začal pracoval jako asistent režie. Ve spolupráci s Williamem S. Hartem potvrdil své kvality a začal sám režírovat celovečerní filmy. Jako režisér debutoval v roce 1912 s filmem On the Warpath (1912).

V roce 1920 byla založena filmová produkční společnost Reginald Barker Productions. Tři jeho filmy, které byly vybrány do Národního filmového registru Kongresovou knihovnou jako „kulturně, historicky nebo esteticky“ významné, jsou: The Bargain (1914), The Italian (1915) a Civilizace (1916).

Barker během své kariéry režíroval téměř 100 filmů a pracoval s hvězdami jako Sessue Hayakawa, Hoot Gibson nebo Myrna Loy. Jen pár let po filmu Seven Keys to Baldpate (1929), prvním zvukovém filmu společnosti RKO, jeho popularita pohasíná. Svůj poslední film režíroval v roce 1935 a potom odešel z filmového průmyslu, protože jeho hvězda stále upadala a velká studia s ním přestávala spolupracovat.


2.4.1886
Winnipeg, Manitoba, Kanada
23.2.1945
Los Angeles, California, USA
Reginald Barker csfd

Forbidden HeavenThe HealerWomen Must DressThe MoonstoneHide-OutMilenka pro každéhoMississippi GamblerSeven Keys to BaldpateThe RainbowV zajetí MexikánaHrdinové černého peklaThe FrontiersmanVypálené znameníThe Flaming ForestThe Great DivideThe White DesertWhen the Door OpenedBroken BarriersThe Dixie HandicapWomen Who GiveHearts AflamePleasure MadThe Eternal StruggleThe StormBunty Pulls the StringsSnowblindThe Old NestThe Poverty of RichesDangerous DaysGodless MenSweetheart of the DoomedThe Branding IronWoman and the Puppet, TheBonds of LoveBrand, TheFlame of the DesertShadowsThe Crimson GardeniaThe Girl from OutsideThe Stronger VowCarmen of the KlondikeHell Cat, TheMadam WhoShackledThe One WomanThe Turn of the WheelBack of the ManGolden Rule KateHappinessPaws of the BearStrange Transgressor, AThe Iced BulletCivilizaceConqueror, TheJim Grimsby's BoyMarket of Vain Desire, TheShell 43The AryanThe Bugle CallThe Criminal


Aktualizace osobnostního profilu Reginald Barker: 19.4. 2024 04:23