Arthur Hiller (1923 - 2016)


Arthur Hiller, narozen 22. listopadu 1923 v Edmontonu, Alberta, Kanada. Po vysokoškolských studiích umění a psychologie (1947 - 50) se uplatnil jako televizní režisér, nejprve v Kanadě a pak ve Spojených státech. V roce 1995 završil studium práv čestným titulem doktor práv.

V letech 1989 – 1997 byl prezidentem umělecky zaměřených organizací DGA a AMPAS. V roce 2002 obdržel humanitární cenu za celoživotní úsilí v humanitární, charitativní a dobročinné oblasti. Na jeho počest byl pojmenován každoroční festival konaný na jaře, za podporu školy v Edmontu. Má rovněž čestné místo na Kanadském chodníku slávy a je držitelem národního řádu státu Kanada.

Arthur Hiller je od roku 1948 ženatý s Gwen Pechet, spolu mají děti Henryka a Ericu a dvě vnoučata. Svou bohatou tvůrčí činnost ukončil rokem 2006 a v současné době pobývá na odpočinku v Los Angeles.


22.11.1923
Edmonton, Alberta, Kanada
17.8.2016
Los Angeles, California, USA
Arthur Hiller csfd

National Lampoon's PuckedJak dobýt Hollywood...Rukojmí nebo komplic?BabeBláznivé svatbyTakový je byznysNevidím zlo, neslyším zloRozkacená sudbaPrůvodce osamělého mužeUčiteléRomantická komedieAutor! Autor!Making LoveBlízcí příbuzníNightwingStříbrný bleskW.C. Fields and MeThe Man in the Glass BoothThe Crazy World of Julius VrooderMuž jménem La ManchaApartmá v hotelu PlazaNemocniceBurani ve městěLove StoryPopiThe Tiger Makes OutTobrukPenelopePromise Her AnythingAmerikanizace EmilkyThe Wheeler DealersZázračná záchrana bílých hřebcůThis Rugged LandThe Careless YearsMassacre at Sand CreekRodina AddamsovaEmpireI'm Dickens, He's FensterBen CaseyBus StopThe Dick Powell ShowPerry MasonRoute 66The Barbara Stanwyck ShowThrillerThe Third ManNaked CityThe RiflemanWestinghouse Desilu PlayhouseGoodyear TheatreTelephone TimeAlfred Hitchcock uvádíGunsmokeMatinee Theater


Aktualizace osobnostního profilu Arthur Hiller: 19.11. 2023 10:00