Clara Bow (1905 - 1965)


První facku na plátně kin viděli diváci v roce 1920, kdy jí dala svému partnerovi nová hvězda němého filmu - Clara Bow. Dostala přezdívku "Brooklynský požár". Tato sexappealem oplývající kráska se narodila jako Clara Gordon Bowtinelli v New Yorku 29. 7. 1905. Její otec pracoval jako číšník na Coney Island, a nebýval doma tak často, jak by malá Clara potřebovala. Její matka byla velice nemocná, psychicky labilní a poloinvalidní.

Natáčela komediální a romantické filmy, a pro miliony amerických dívek byla vzorem, ikonou, podle které jí napodobovaly. S Clarou natáčel svůj první film později velmi známý herec, mladý Gary Cooper ve filmu „ It „ (rok 1927). V roce 1931 se Clara vdala za svého hereckého kolegu bývalého kovboje Rexe Bella, a odstěhovala se po svatbě na jeho ranč. Tím, že se na čas vzdálila z filmových atelierů se neuskutečnil její pozdější návrat tak, jak by si představovala. Velice se snažila dostat na pozici, kterou dříve tak suverénně zastávala, ale nebyla už schopna překonat to, co i některé její další herecké kolegyně – zvukový film.

Přesto zanechala, i když jen v éře němého filmu svůj odkaz pro další herecké generace. Natočila 47 filmů, z nichž nejlepší podle tehdejší kritiky byly „Wings“ (1927), a již zmiňovaný "It", " The Fleet´s In", nebo „Hula". Clara Bow zemřela 27. října 1965 na infarkt ve věku 60 let v Los Angeles – Kalifornia.


29.7.1905
Brooklyn, New York City, New York, USA
27.9.1965
West Los Angeles, California, USA
Clara Bow csfd

Yesterday and TodayHoop-LaDivoškaKick InNo LimitGalas de la ParamountHer Wedding NightLove Among the MillionairesParamount RevueTrue to the NavyDangerous CurvesThe Saturday Night KidThe Wild PartyLadies of the MobRed HairThe Fleet's InThree WeekendsDěti rozvoduGet Your ManHulaItRough House RosieWingsDance MadnessDancing MothersFascinating YouthMantrapShadow of the LawSvědek v ložniciThe RunawayTwo Can PlayCapital PunishmentEve's LoverFree to LoveLawful Cheater, TheLíbej, ach líbej mne dálMy Lady of WhimsMy Lady's LipsParisian LovePrimrose Path, TheThe Adventurous SexThe Ancient MarinerThe Best Bad ManThe Keeper of the BeesThe Plastic AgeThe Scarlet WestBlackBlack LightningDaughters of PleasureEmpty HeartsGritHelen's BabiesPoisoned ParadiseThis WomanWineBlack OxenMaytimeNepřátelé ženThe Daring YearsBeyond the Rainbow


Aktualizace osobnostního profilu Clara Bow: 2.11. 2023 22:19