Evelyn Brent (1899 - 1975)


Americká filmová a divadelní herečka Evelyn Brent se narodila 20. října 1901 v Tampě na Floridě. Narodila se jako Mary Elizabeth Riggs. Betty bylo teprve deset let, když její matka zemřela. Vyrůstala sama s otcem, s nímž se záhy přestěhovala do New Yorku. Studovala učitelství, ale poté co navštívila World Film Studio se rozhodla, že se stane herečkou. Začala působit jako herečka ve filmovém studiu v New Jersey pod svým vlastním jménem. Debutovala ve filmu SHOOTING OF DAN MCGREW (1915). Poté si vymyslela pseudonym Evelyn Brent, pod kterým začala natáčet filmy.

Od roku 1941 točila už jen samé vedlejší role a objevovala se už jen v B filmech: EMERGENCY LANDING (1941), AGAIN PIONEERS (1950), BOWERY CHAMPS (1944), THE GOLDEN EYE (1948). Od 50. let 20. století od herectví upustila úplně. V roce 1960 se k němu na chvilku vrátila, když si zahrála jednu z epizodních rolí ve westernu na pokračování WAGON TRAIN.

Evelyn Brent byla celkem třikrát vdaná. Jejím prvním manželem se stal Bernard P. Fineman, ale manželství vydrželo pouhých pět let, podruhé si vzala filmového producenta Harryho D. Edwardse a nakonec se vdala za estrádního herce Harryho Foxe, s nímž setrvala až do jeho smrti v roce 1959.

Evelyn Brent zemřela na srdeční selhání dne 4. června 1975 ve svém domě v Los Angeles. Byla zpopelněna a pohřbena v San Fernandu v Kalifornii. Za svou hvězdnou kariéru si vysloužila hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.


20.10.1899
Tampa, Florida, USA
4.6.1975
Los Angeles, California, USA
Evelyn Brent csfd

Again... PioneersStage StruckThe Golden EyeRaiders of the SouthRobin Hood of MontereyBowery ChampsSilent WitnessSpy TrainThe Seventh VictimPayoff, TheWestward HoWrecking CrewDangerous LadyEmergency LandingForced LandingHolt of the Secret ServiceWide Open TownDaughter of the TongPanama LadyThe Mad EmpressMr. Wong, DetectiveThe Law West of TombstoneTip-Off GirlsDaughter of ShanghaiJungle JimKing of GamblersNight Club ScandalPoslední vlak od MadriduSudden Bill DornHopalong Cassidy ReturnsIt Couldn't Have Happened - But It DidSong of the TrailThe President's MysteryHome on the RangeSpeed LimitedSymphony of LivingThe NitwitsWithout ChildrenThe World Gone MadAttorney for the DefenseHigh PressureThe CrusaderMad Parade, ThePagan LadyTraveling HusbandsFramedGalas de la ParamountMadonna of the StreetsParamount RevueSlightly ScarletThe Silver HordeBroadwayDarkened RoomsDvě černé vrányFast CompanyWoman TrapA Night of MysteryBeau SabreurHis Tiger WifeInterference


Aktualizace osobnostního profilu Evelyn Brent: 18.3. 2024 08:08