Dominic Cooper 45 let


Dominic Cooper pochází z Londýna. Zde se, konkrétněji v Greenwichi, dne 2. června roku 1978 narodil do poměrně rozvětvené rodiny (má tři bratry a jednu sestru) učitelky v mateřské školce. Studoval na Thomas Tallis School, škole uměleckého zaměření, která se k němu hrdě hlásí, poté na London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Po promoci v roce 2000 svoji kariéru rozjížděl v televizi, na prknech National Theatre debutoval o rok později ve hře "Mother Clap's Molly House".

Jeho zatím posledním filmovým počinem je seriál BBC ROZUM A CIT, kde ztvárnil pana Willoughbyho. Nyní natáčí snímek DAVID COPPERFIELD, kde se znovu objeví po boku Colina Firtha.

Za svoji poměrně krátkou hereckou kariéru byl již nominován na tři ocenění ( 2x za "The History Boys" a jako Nejslibnější nováček roku 2006). Sice zatím žádnou z nich neproměnil, ale vypadá to, že se zrodil nový herec, který to válí jak na plátnech kin, tak na prknech, která znamenají svět.


2.6.1978
Greenwich, Londýn, England, Velká Británie
Dominic Cooper csfd

Icarus FactorPrinceznaMamma Mia! Here We Go AgainJohn Stratton: V první liniiThe EscapeWarcraft: První střetDáma v dodávceUž teď mi chybíšCaptain America: Návrat prvního AvengeraDrákula: Neznámá legendaNeed for SpeedReasonable DoubtLéto v únoruPomsta mrtvého mužeAbraham Lincoln: Lovec upírůCaptain America: První AvengerKrvavá odplataMůj týden s MarilynĎáblův dvojníkTamara DreweFreefallNěco na těch mužích jeŠkola životaBůh před soudemMamma Mia!The EscapistVévodkyněZahřívací koloŠprtiSnídaně na PlutuKrálovna bojovnicePerlivý kyanidAnazaptaNečistá hraThe Gentleman ThiefThe GoldThat Dirty Black BagCo kdyby...?Spy CityPreacherAgent Carter


Aktualizace osobnostního profilu Dominic Cooper: 31.10. 2023 18:09