Jonathan Firth 57 let


Jonathan se narodil jako nejmladší ze tří dětí univerzitní učitelky a profesora historie, kteří doufali, že jejich potomci je budou následovat v akademické kariéře. Zklamáním tedy pro ně bylo, když si všichni tři sourozenci zvolili uměleckou profesi. Zatímco prostřední dcera Kate se věnuje hudbě, nejstarší syn Colin i nejmladší Jonathan se od mala toužili věnovat herectví. Přestože je mezi nimi sedmiletý věkový rozdíl, jsou si oba velmi podobní a čas od času si lidé Jonathana pletou s jeho slavnějším a velmi oblíbeným bratrem. A protože to oběma moc sluší v dobových kostýmech, oba jsou často obsazováni do historických filmů a seriálů.

Ve filmech jsme jej mohli vidět např. jako Romea v dramatu ROMEO A JULIE, Lintona Heathcliffa v BOUŘLIVÝCH VÝŠINÁCH (Větrná hůrka), Sorena v PRINC A JÁ 2 nebo prince Alberta von Sachsen - Coburg v historickém životopise VIKTORIE A ALBERT.


6.4.1967
Essex, England, Velká Británie
Jonathan Firth csfd

Everything I Ever Wanted to Tell My Daughter About MenBoys on Film 8: Cruel BritanniaPrinc a já: Sloní dobrodužstvíAlbert SchweitzerPrinc a já: Královské líbánkyPrinc a já 2LutherPerlivý kyanidNávnadaPrincezna na hráškuPřípady inspektora Lynleyho: Prkna, jež znamenají smrtViktorie a AlbertA Likeness In StoneAmerická stopaNa počátkuKouzelná země skřítkůAn Ideal HusbandDaleko od hlučícího davuKangaroo PalaceBreed of Heroes, ARomeo & JulietBouřlivé výšinyAmeričankaThe Black Velvet GownAnatomie skandáluA Passage to IndiaOtec BrownJerichoPosel ztracených dušíSpine ChillersLovci pokladůHeat of the SunVraždy v MidsomeruPříběhy ze záhrobíHercule PoirotMiddlemarchPřípady bratra CadfaelaCovington CrossHighlanderŠekspir: Velikije komedii i tragediiCentrepointInspektor MorseScreenplaySpine ChillersKomisař Van der ValkPoslední dny PompejíChef‘s Letter


Aktualizace osobnostního profilu Jonathan Firth: 22.3. 2024 18:45