Jane Asher 78 let


Jane se narodila 5. dubna 1946 v Londýně. Otec Richard Asher byl uznávaným psychiatrem a matka Margaret se věnovala výuce hry na klavír. Jane od malička tíhla k divadelním rolím, ale paradoxně první větší průlom se jí povedl až na stříbrném plátně. Ve svých sedmi letech se v roce 1952 objevila ve filmu MANDY, kde ztvárnila hluchoněmou dívku Mandy Garland. Následně se rodiče rozhodli rozvíjet její herecký talent a Jane se stala studentkou prestižní Queen´s College.

Na začátku 70. let se Jane objevila ve dvou filmech, které kritika přijala velmi příznivě. Ve snímku DEEP END (1970) ztvárnila cynickou Susan, kterou baví milostné trýznění mladšího muže. O dva roky později si zahrála v klasickém dramatu JINDŘICH VIII. A JEHO ŠEST ŽEN třetí manželku Jane Seymour. Jednalo se o poslední velkou roli Jane.

Jane následně zatoužila po rodině a dětech. V roce 1971 se seznámila s výtvarníkem a grafikem Geraldem Scarfem (proslavil se animacemi pro album a film The Wall skupiny Pink Floyd), vzali se a měli tři děti. Přesto však jejich vztah skončil roku 1984.

Absenci ve velkých filmech si Jane kompenzovala novou činností – našla zálibu v návrzích svatebních dortů. Z koníčka si dokonce udělala živnost a založila firmu. Občas se nechá přemluvit k malé televizní roli, mohli jsme ji tak vidět v seriálu NÁVRAT NA BRIDESHEAD či v sérii SLEČNA MARPLOVÁ nebo HERCULE POIROT.


5.4.1946
Marylebone, Londýn, England, Velká Británie
Jane Asher csfd

A Family AffairThe Wedding Veil Journey3 of a KindSplinterDokud nás smrt nerozdělíDrunk on LoveDávám tomu rokHorší než smrtProjekt AndromedaTirant Lo BlancClosing NumbersParis by NightBright SmilerDítě snůSuccess Is the Best RevengeÚtěky z dětstvíA Voyage Round My FatherEast LynnePrinz und der Bettelknabe, DerRecruiting Officer, TheHedda GablerJindřich VIII. a jeho šest ženThe Stone TapeDeep EndThe Buttercup ChainRęce do góryWinter's Tale, TheAlfieMaska rudé smrtiGirl in the HeadlinesThe Prince and the PauperThe Greengage SummerCharley MoonQuatermassův experimentAdventure in the HopfieldsDance Little LadyMandyBez hranicEvePompidouHercule PoirotThe Old GuysThe PalaceDobrodružství Sarah JaneSlečna MarplováCrossroadsGood LivingChoir, TheWish Me LuckMistress, TheTime for MurderNeobvyklé příběhyLove Is Old, Love Is New


Aktualizace osobnostního profilu Jane Asher: 25.4. 2024 20:50