Miranda Otto 56 let


Miranda Otto se narodila ve městečku Brisbane v Austrálii, roku 1967. Od dětství jí velmi bavil balet, ale životní lásku nakonec objevila v herectví. Vystudovala prestižní akademii National Institute of Dramatic Art v Sydney. Po dokončení studia hrála na největších australských scénách a brzy začala pokoušet štěstí i u filmu. První roli dostala ve válečném filmu EMMA'S WAR.

Jako své další projekty si, ale k překvapení všech, vybrala poněkud skromnější snímky. Objevila se například v dramatu JULIE NA CESTĚ DOMŮ nebo v komedii SPADL Z OBLAKŮ. Úspěšný pro ni byl rok 2005, kdy si zahrála v akčním LETU FÉNIXE a roličku ji svěřil i samotný Steven Spielberg v jeho sci-fi VÁLKA SVĚTŮ.

Miranda je šťastně vdaná za Petera OBriana. Mají spolu dceru Darcy. Její otec je slavný australský herec Barry Otto. Sestra Gracie Otto je také herečka. Jako malá chtěla být baletkou a zdravotní sestřičkou. Za své výkony byla několikrát nominovaná na ceny AFI Award, Empire Award, FCCA Award nebo na Silver Logie.


16.12.1967
Brisbane, Queensland, Austrálie
Miranda Otto csfd

Being Betty FloodThe Portable DoorAt the GatesMluv se mnouSešupPotichuThe ChaperoneZoeAnnabelle 2: Zrození zlaDance Academy: The MovieDceraJá, FrankensteinSíla životaDosáhnout na měsícThe TurningMaboLocke & KeySouth SolitaryJá jsem tyMarriage, APožehnaníVolpe a tre zampe, LaVálka světůLet FénixeThrough My EyesTřináctá komnataPán prstenů: Návrat králeSpadl z oblakůDoctor SleepJulie na cestě domůPán prstenů: Dvě věžeSlez ze stromuKinPod povrchemJack BullDead Letter OfficeIn the Winter DarkTenká červená linieDoing Time for Patsy ClineStudnaTrue Love and ChaosLove SerenadeSex Is a Four Letter WordThe Nostradamus KidPoslední dny v Chez NousHeroes II: The ReturnThe Girl Who Came LateThe 13th FloorInitiationEmma's WarV ClearinguWellmaniaTrue Colours


Aktualizace osobnostního profilu Miranda Otto: 1.11. 2023 15:07