Karl Urban 51 let


Původně pochází z Wellingtonu z Nového Zélandu, ale nyní žije v Aucklandu. Karl Urban se narodil dne 7. června, roku 1972 a je synem výrobce, který vlastní firmu zabývající se výrobou koženého zboží. Jeho otec doufal, že Karl bude pokračovat v jeho práci a bude následovat jeho kroky. Tak se ovšem nestalo, jelikož od mala měl sklon k herectví. Jeho první herecká role byla, když mu bylo osm let, kdy účinkoval v televizní show. Nicméně krátce po vystudování vysoké školy se hned herectvím nezabýval. Během školních let strávených na vysoké škole psal, režíroval a také si zahrál v mnoha školních filmech a jevištních představeních. Byla mu nabídnuta role v novozélandském dramatu SHORTLAND STREET (1992) v době, kdy se právě připravoval na přijetí na Viktoriinu univerzitu.

Karl Urban hrál v několika rolích v seriálu XENA (1995) a v tom samém roce i v seriálu HERKULES, kde ztvárnil postavu Cupida. Karl se také objevil v novozélandském romantickém filmu THE PRICE OF MILK (2000) s Danielou Cormack. Později pak pro něho byla přímo životní zkušenost si zahrát ve slavné trilogii PÁN PRSTENŮ: DVĚ VĚŽE (2002) a následně PÁN PRSTENŮ: NÁVRAT KRÁLE (2003), kde měl možnost ztvárnit roli velitele rohanských jezdců Eomera, která ho katapultovala mezi herecké hvězdy. Pro natáčení filmu PÁNA PRSTENŮ si uvědomil, že Eomer byla velmi suverénní postava, která dokonale zvládá jezdecké umění. Z tohoto důvodu investoval do své postavy velmi mnoho času, kdy trénoval jízdu na koni dva měsíce, pět dní v týdnu, dvě hodiny denně. Chtěl dokázat, aby měl krk zvířete pod kontrolou jednou rukou, zatímco druhou rukou ovládal svůj meč. Jeho další role byly v hororovém snímku LOĎ DUCHŮ (2002), RIDDICK: KRONIKA TEMNA (2004) a BOURNŮV MÝTUS (2005) společně s Mattem Damonem. Momentálně Karla můžeme vidět v dobrodružném filmu CESTA BOJOVNÍKA, který se odehrává v době Vikingů.

Když Karl není vytížen prací, velmi rád si užívá horolezectví, rybaření, surfování, golfu a zahradničení. Spolu se svou partnerkou Natalií mají jednoho syna Huntera, který se narodil v listopadu roku 2000.


7.6.1972
Wellington, Nový Zéland
Karl Urban csfd

Untitled Star Trek SequelMořská příšeraEntry LevelKřivákThor: RagnarokTichá mstaŠibeniceMůj kamarád drakStar Trek: Do neznámaLoftPutování s dinosauryRiddickStar Trek: Do temnotyDreddKazatelRedZtracena v pustiněBlack Water TransitStar TrekCesta bojovníkaOut of the BlueDoomBournův mýtusRiddick: Kronika temnaPán prstenů: Návrat králeLoď duchůPán prstenů: Dvě věžeDémoniThe Price of MilkThe PrivateersHeavenVia SatelliteAmazon HighChunuk BairBandaARK: The Animated SeriesJudge Dredd: Mega City OneJá a robotShort Poppies


Aktualizace osobnostního profilu Karl Urban: 3.11. 2023 23:51