Bernard Hill 79 let


Tento britský herec se narodil 17. 12. 1944. Vystudoval Polytechnic School of Drama v Manchesteru ve stejné době, jako jeho herecký kolega Richard Griffits (Harry Potter). První roli dostal v seriálu BBC PLAY FOR TODAY. Jeho kariéra startovala pomalu. Objevoval se hlavně v malých televizních dramatech (JÁ, GLAUDIUS). Také se věnoval divadlu. (Zahrál si hlavní roli v Mackbethovi.)

Konečně přišel rok 2002. Hill dostal obrovskou šanci od Petera Jacksona. Zahrál si krále Rohanu Théodena v PÁNU PRSTENŮ (původně se s ním prý uvažovalo pro roli Gandalfa). Tato role je zatím jistě vrcholem jeho kariéry. Po skončení obrovského Jacksonova projektu se Hill objevil po boku Halle Berry v hororu GOTHIKA, v komedii MUZIKANTI Z CLARE si zahrál s Jimem Broadbentem. Snad se mu podaří udržet se v hollywoodské elitě. Další šanci už by (vzhledem k věku) nemusel dostat.

Bernard Hill je zkušený jezdec na koni. Má fialový pásek v karate. Zahrál si ve dvou ze tří nejúspěšnějších filmů v historii. Titanic i Pán prstenů: Návrat krále získaly 11 Oscarů. Má syna Gabriela.


17.12.1944
Manchester, England, Velká Británie
Bernard Hill csfd

Forever YoungThe MoorSegunda oportunidadInterlude City of a Dead WomanZlaté časyNorth v SouthBreaker, TheNorman a duchovéOutpost 11Canoe ManKidFranklynValkýraEl corazón de la tierraExodusPo(d)vedená charitaDvojí nepřítelHeatwaveVery Social Secretary, AZkáza spolku gentlemanůRaphael: A Mortal GodWimbledonGothikaHoši z County ClarePán prstenů: Návrat králeKrál ŠkorpiónPán prstenů: Dvě věžeBlessed Art ThouEisensteinSkvělý časy v podsvětíGreat ExpectationsKriminálPravda zabíjíSen noci svatojánskéTitanic Chronicles, TheZtráta sexuální nevinnostiMlýn na červené řeceTitanicLovci lvůŽabákova dobrodružstvíMadagascar SkinDirtysomethingSkallagriggA Question of IdentityOlly's PrisonOvčák na skáleDvojitý křížLaw Lord, TheMěsíční horyShirley ValentinováThe Fremantle ConspiracyTopení po číslechBellman and TrueMilwr BychanNew WorldThe Great White MountainNeklidní rodáciNo SurrenderRebelie v BurstonuAntigone


Aktualizace osobnostního profilu Bernard Hill: 17.11. 2023 08:57