Anne Nagel (1915 - 1966)


Anne Nagel byla americká herečka s nepříliš „růžovým“ osudem, po dobu své kariéry hrála ve filmu i televizi.

V roce 1932 uzavřela smlouvu s Warner Brothers, zajišťovala drobné role jako baletka v HYPNOTIZED, a na příštích pár let jako tanečnice nebo sboristka, v každém případě filmy její jméno neuváděly. Po její roli v HERE COMES CARTER s Rossem Alexanderem, v němž měla již regulérní obsazení, vyšel článek, kde ji jeden recenzent v novinách popsal: „ona byla jen jednou z těch holek, které si prozpěvují do mikrofonu a celý svět může jít k čertu.“ Avšak její do očí bijící krása a příjemný hlas zařídily své a Anne dostala šanci a prostor v mluveném filmu, kupříkladu FOOTLOOSE HEIRESS, THREE LEGIONNAIRES, TORCHY BLANE, THE ADVENTUROUS BLONDE, všechny z r. 1937. Dále se objevila v MYSTERY HOUSE (1938), UNEXPECTED FATHER (1939) a LEGION OF LOST FLYERS (1939). V její další filmové kariéře hrály důležitou roli horory, ve kterých se v průběhu příštích 40. let objevovala, nicméně se jednalo spíše o počiny nižší kategorie nebo také béčkové westerny.

Na konci 30. let se Annin život začal hroutit, když si v roce 1936 vzala herce Rosse Alexandera, homosexuála nenávidějícího sáma sebe, který byl náchylný k pití a maniodepresím s neopětovanou posedlostí pro Bette Davisovou. Alexander spáchal v roce 1937 sebevraždu, což Annu hluboce zasáhlo. Brzy se rozhodla opustit studio Universal, se kterým od r. 1941 spolupracovala, a postavit se na vlastní nohy. To se však potvrdilo jako neúspěšný krok, jelikož následně přecházela od jednoho chudého studia ke druhému. Ironií osudu bylo, že její poslední film ARMORED CAR ROBBERY (1950), napínavý, vysoce respektovaný thriller se nyní považuje za klasiku žánru a je tím nejlepším, co Anne za ta léta natočila.

Anne byla ještě jednou vdaná (1941-1951) za podplukovníka Air Force Jamese H. Keenana. V prosince 1947 dokonce podala žalobu u soudu Superior Court proti hollywoodskému lékaři a chirurgovi Franklynu Thorpeovi (krom toho bývalý manžel herečky Mary Astor), který měl Anně údajně vyjmout při operaci slepého střeva, kterou podstoupila o deset let dříve, jiný orgán bez jejího vědomí a souhlasu, což způsobilo její neplodnost. V procesu požadovala 350,000,- dolarů jako náhradu škody.


29.9.1915
Boston, Massachusetts, USA
6.7.1966
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Anne Nagel csfd

The Green HornetPřepadení obrněného vozuPrejudiceThe Stratton StoryAn Innocent AffairEvery Girl Should Be MarriedFamily HoneymoonHomecomingOne Touch of VenusBlondie's HolidayThe Spirit of West PointTrhovciMurder in the Music HallThe TrapTraffic in CrimeWomen in BondageDon Winslow of the NavySealed LipsStagecoach BuckarooThe Dawn ExpressThe Mad Doctor of Market StreetThe Mad MonsterThe Secret CodeDostaveníčko s láskouMan Made MonsterMeet the ChumpMutiny in the ArcticNever Give a Sucker an Even BreakRoad AgentArgentine NightsBlack FridayDiamond FrontierHot SteelMa, He's Making Eyes at MeMy Little ChickadeeThe Green HornetThe Green Hornet Strikes Again!The Invisible WomanWinners of the WestCall a MessengerConvict's CodeLegion of Lost FlyersShould a Girl Marry?The Witness VanishesUnexpected FatherGang BulletsMystery HouseSalesladyUnder the Big TopBride for Henry, AEscape by NightGuns of the PecosHoosier SchoolboyShe Loved a FiremanThe Adventurous BlondeThe Case of the Stuttering BishopThe Devil's Saddle LegionThe Footloose HeiressThree LegionnairesBullets or Ballots


Aktualizace osobnostního profilu Anne Nagel: 3.11. 2023 04:35