Petr Spálený 80 let


Začínal v již koncem 50. let 20. století jakožto amatérský big-beatový hudebník, nejprve hrál na bubny, později během vojenské základní služby i na kytaru a flétnu. Po ukončení vojny zařčal vystupovat v hudební skupině Hipps (Hroši) svého bratra Jana, jenž byla později z popudu Jiřího Śtaidla přejmenována na Apollobeat. Z té doby pocházejí i první hity Petra Spáleného Plakalo bejby.

Jedná se o zpěváka, jenž se etabloval na pomezí rocku, country a popmusic, je pozoruhodný svým zvláště originálním příjemně nevtíravým způsobem zpěvu, který často připomíná melodickou recitaci nebo zpívané pobrukování melodie. Jedná se o stálici na scéně české popmusic, na které úspěšně působí již více jak 40 let.


22.3.1944
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Petr Spálený csfd

Spálený v mé hlavěNejsem zvláštníTrhákNoc na KarlštejněPopStory13. komnataAhoj, Marie!Pocta Karlu HáloviSvou káru táhnem dálPísnička českáObčanské SemaforumHerci-novináriPetr Spálený: Trápím se, trápímPetr Spálený: Ústa dívky DášiPetr Spálený: Plakalo bejbyPetr Spálený: Trápím se, trápímVáclav Neckář a hostéVánoční zpíváníGramohit 68Atlet roku 2013Díky, Marie!Mejdan roku z Václaváku 2007VšechnopártyŽáci Řekněte mi, kdo to jePop ArtJsou hvězdy, které nehasnouBárymetrDobrotyZlatá mřížNovotyHoroskopičinyKolotoč melodiíČundrcountryshowByl pozdní večer aneb VideoautomatSilvestr, který se nevysílalPortréty z not - Petr SpálenýDárkyČtyřlístekZajíc v pytliPísničky včera, dnes a na zítřekCo bylo a nebylo v silvestrovském koncertu hvězdTelevizní klub mladých - Rozhovor se S. RudolfemTo by nikdo nečekalKulaté písničkyZ melodie do melodie aneb Televizní samoobsluhaHitšarádaPísničky pro pamětníkyNašich deväťMalý Dárek ŽenámPísničky roku 1973Vydržte až do půlnoci!Program orchestru Karla VlachaObrázková fantazieNa té naší pouti


Aktualizace osobnostního profilu Petr Spálený: 13.4. 2024 00:04