Jiří Prager 73 let


Jiří Prager se narodil v roce 1951 v Praze do rodiny Aloise Jiráska, jehož je pravnukem. Díky náhodě se dostal již v pěti letech do Dismanova rozhlasového souboru, kde působil do svých dvanácti let. Pravidelně účinkoval v rozhlasových hrách a pohádkách, a tak se dostal blízko filmu. Po studiu na gymnáziu získal angažmá v divadle Za branou, hostoval v kolínském divadle, divadle E. F. Buriana, v Městských divadlech pražských. Ještě v dětském věku začínal s dabingem, namluvil Krtečka v animovaném filmu JAK KRTEK KE KALHOTKÁM PŘIŠEL (1957), který je v původním znění k dostání dodnes.

Jiří si střihl i pár hereckých rolí ve filmu – MŮJ BRÁCHA MÁ PRIMA BRÁCHU (1975), DVOJÍ SVĚT HOTELU PACIFIK (1975). Prací na filmu pro Slovenskou televizi ALBERT (1985) získal přátelství s dvojicí komiků Lasica, Satinský. Naposledy si zahrál v dramatu Jaromíra Polišenského CHYTIT VÍTR (2001), mihl se v KAMEŇÁKOVI 2 (2004).

Jiří Prager je svobodný. Má rád inteligentní humor, jeho favoritem je Miroslav Horníček nebo Vladimír Menšík. Rád chodí do kina na české filmy, chalupaří, rybaří a cestuje. Je znám jako skromný profesionál, kterému jsou nadřazenost a pýcha cizí.


9.1.1951
Praha, Československo
Jiří Prager csfd

Chytit vítrFigurky ze šmantůAlbertJak básníci přicházejí o iluzeKluci z bronzuBratři KipovéKřehké vztahyBěž, ať ti neutečeDvojí svět hotelu PacifikMůj brácha má prima bráchuVodník z KaňkyDabing StreetOhnivý kuřeKriminálka AndělČapkovy kapsyPohádky z lesaPříběhy cvrčka a štěňátkaKamarádiKrtkova dobrodružství13. komnataEvoluceKlekání zvonímeJak sluníčko vrátilo štěňátku voduJak štěňátko chtělo malé pejskyJak štěňátko dostalo chuť na medJak krtek ke kalhotkám přišelMáme rádi ČeskoSejdeme se na Cibulce


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Prager: 31.10. 2023 03:14