Dominique McElligott 38 let


Irská rodačka z Dublinu se narodila v roce 1986 a první roli získala už jako středoškolačka v seriálu domácí televize RTE ON HOME GROUND (2001). Po menší odmlce pro dokončení studií ztvárnila jednu z hlavních ženských postav v irsko-kanadské televizní sérii WHISKEY ECHO (2005).

Stěžejním rokem pro stále začínající herečku byl rok 2011. Získala hlavní ženskou roli v ambiciózním westernovém seriálu kabelové televize AMC HELL ON WHEELS z období následujícím po americké občanské válce. Ztvárňuje postavu Lily Bell, manželky zeměměřiče, snažící se získat respekt v krutém mužském světě budování transkontinentální železnice. Mimo to si střihla i menší roli v komediálním krimi z irského venkovského prostředí THE GUARD po boku Brandana Gleesona a Dona Cheadla, nebo v atmosférickém westernu BLACKTHORN, pracujícím se scénářem, kdy z legendární finální scény z Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) vyvázne Butch živý.

O dalších projektech toho není zatím příliš známo a tak nezbývá než čekat, jakým směrem se bude další kariéra ubírat.


5.3.1986
Dublin, Irsko
Dominique McElligott csfd

The MoneyNot Fade AwayBlackthornPomáhat a chránitPřestupný rokMoonSatellites & MeteoritesTemné patroBandaBanda: Ďábelské historkyDomek z karetThe Last TycoonThe Astronaut Wives ClubHell on WheelsThe PhilanthropistCena za lidskostRawWhisky EchoOn Home GroundBroken Night


Aktualizace osobnostního profilu Dominique McElligott: 19.11. 2023 13:19