Reggie Lee 50 let


Reggie Lee, nejstarší ze tří bratrů, se narodil 26. 10. 1973 v Quezon City, stát Filipíny rodičům Zenaida Telmo a Dr. Jesus Espiritu Valdez. Během dětství se s rodinou přestěhovali do Clevelandu, stát Ohio, kde úspěšně vystudoval Františkánskou střední školu.

Z divadelních prken, které znamenají svět a muzikálových představení se pomalu ale jistě začíná objevovat na televizních obrazovkách. Jeho výrazný a snadno zapamatovatelný obličej může divák spatřit ve vedlejších rolích seriálů např. „NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA“, „JSEM DO TEBE BLÁZEN“, známém „BEVERLY HILLS 90210“, nebo sci-fi seriálu „BABYLON 5“ aj. Lee se mj. objevil v celosvětově divácky velmi oblíbeném seriálu „UTĚK Z VĚZENÍ“, kde ztvárnil kontroverzní postavu agenta Billa Kima a byl za celou dosavadní seriálovou kariéru nejčastěji a nejvíce vidět.

Na filmová plátna se dostává přes první významnější a komerčně úspěšný film RYCHLE A ZBĚSILE (2001), kde si zahrál zabijáka Lance Nguyena, v PIRÁTI Z KARIBIKU – TRUHLA MRTVÉHO MUŽE (2006) a PIRÁTI Z KARIBIKU – NA KONCI SVĚTA (2007) se blýskl v roli Taie Huanga.

Díky exotickým rysům se stal u mnoha fanynek a fanoušků velmi oblíbeným. Ač se Reggie Lee pohybuje na televizní scéně již pár let, na opravdové hlavní role musí zřejmě ještě chvíli počkat, nepočítáme-li, u nás zatím ne moc známý, film CHINAMAN´S CHANCE. Ale jako počátek úspěšné kariéry by mohla vítr do plachet vehnat účast ve zmiňovaném ÚTĚKU Z VĚZENÍ a nebo snímku STÁHNI MĚ DO PEKLA (2009), kde si ve vedlejší roli zahrál ambiciózního úvěrového poradce Stu Robina. Je ale již teď jasné, že šance na úspěch čekají za dveřmi. Stačí pootevřít.


26.10.1973
Quezon City, Filipíny
Reggie Lee csfd

Sweet GirlDisappearanceInside GameBehind the WallsRailroad to Hell: A Chinaman's ChanceOchránceProfesor v ringuTemný rytíř povstalBláznivá, zatracená láskaPod jednou střechouStar TrekStáhni mě do peklaChinaman's ChanceDimplesTropická bouřePiráti z Karibiku: Na konci světaPiráti z Karibiku: Truhla mrtvého mužePredátor z hlubinInkognitoNet GamesBlack HolePrvních 20 milionů je nejtěžšíchRychle a zběsileXCU: Extreme Close UpDriftOpravdu děsná plážová partySouthstreet LullabyCyberdormThe Big BlindAdvokátAll RiseZelenáčBrooklyn 99Huangovi v AmericeLA to VegasNámořní vyšetřovací služba: New OrleansGrimm


Aktualizace osobnostního profilu Reggie Lee: 17.11. 2023 10:52