Orla Brady 63 let


Druhé ze čtyř dětí Orla vyrůstala v Dublinu a na své dětství příliš ráda nevzpomíná. Považovala se za tlustou a k jejímu nízkému sebevědomí nepřispěla ani přísná katolická výchova. Jak sama říká, katolické Irsko do roku 1980 se zaseklo v padesátých letech. Kolem šestnácti let začala hodně číst a poznávat i svět mimo ostrov. Chtěla být herečkou ale nevěřila, že to dokáže. Místo toho cestovala a pracovala jako servírka a prodavačka.

„Naučila jsem se že je OK být prostě sama sebou."

Hereckou dráhu zahájila s putovní divadelní společností Balloonatics. Na chvíli se vrátila domů do Dublinu, kde hrála v divadle Gate. Po přesídlení do Londýna zde hrála v divadlech King's Head Theatre a Royal National Theatre. V roce 1999 vyhrála Orla Zlatou nymfu pro nejlepší herečku na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu a to za film A Love Divided. Zahrála si i jednu z hlavních postav v seriálu BBC Mistresses a vidět jsme ji mohli i v dalších seriálech, jako Family Law, Hustle, nebo ve vánočním speciálu Doctora Who: The Time of the Doctor. V roce 2015 ztvárnila ve filmu Price of Desire slavnou irskou designérku a architektku Eileen Grey. V současné době jí pak můžeme sledovat v akčním drama společnosti AMC Into the Badlands.

Orla byla předlohou "dámy v červeném" ze slavného obrazu Jacka Vetteriana - The Singing Butler, který se prodává na plakátech a pohlednicích nejvíce ze všech umělců ve Velké Británii. S manželem, fotografem Nickem Brandtem, žije střídavě v L.A. a Londýně.


28.3.1961
Dublin, Irsko
Orla Brady csfd

Freud's Last SessionThe Other MeBlack MedicineA Girl from MogadishuRose Plays JulieStopy spravedlnostiCena touhyDoctor Who: The Time of the DoctorWayland's Song32AJak zkrotit důchodceProtect and ServeJesse Stone: Smrt v jezeřeSixty Minute ManWorld of TroubleLawlessDluhV zajetí mlhySilent GraceLužinova obranaKouzelná země skřítkůLove Divided, ABouřlivé výšinyThe Heart SurgeonRector's Wife, TheWords Upon the Window PaneStar Trek: PicardThe South WesterliesAmerican Horror StoryInto the BadlandsCollateral


Aktualizace osobnostního profilu Orla Brady: 30.10. 2023 08:33