Dennis Rodman 62 let


Dennis Keith Rodman se narodil 13. května 1961 do rodiny Shirley a Philandera Rodmanových. Otec, jenž byl pilotem a veteránem z Vietnamu, rodinu opustil již v Dennisových třech letech a matka se s Dennisem a dvěma dcerami přestěhovala do oblasti Oak Cliff v Dallasu. Tato čtvrť byla tehdy považována za jednu z nejhorších ve městě a Dennis zde začal navštěvovat střední školu. Zkoušel se prosadit v basketbalovém a fotbalovém týmu, ale díky své nevelké postavě, stydlivosti a neduživosti se nikdy neprosadil. Po dokončení střední školy nastoupil jako noční vrátný na dallaském letišti. V té době ho potkal náhlý růst a zmohutnění postavy, zakrátko měl původně 170 cm vysoký chlapec přes dva metry a rozhodl se dát basketbalu ještě jednu šanci. Po kratičkém působení v univerzitním týmu v Gainesville se na dvě sezóny usídlil v týmu Southeast Oklahoma State University. Zanechal zde nepřehlédnutelnou stopu a v roce 1986 si chlapíka s výbornou obrannou hrou a tím související přezdívkou „Worm“ vytáhl v draftu do svých řad tým NBA Detroit Pistons.

Co se týče Dennisova účinkování před kamerou, tak první zkušenosti začal sbírat v první půli 90. let po různých talk show a mihl se i v pár seriálech, z nichž nejznámější byla asi POBŘEŽNÍ HLÍDKA. V „klasickém“ filmu jsme ho mohli vidět poprvé v roce 1996 v komedii z basketbalového prostředí EDDIE, kde se však vyskytl pouze jako člen týmu San Antonio Spurs. Ve stejném roce začala MTV vysílat jeho vlastní talk show THE RODMAN WORLD TOUR, která se vysílala jednu celou sezónu. Již o rok později zkusil Rodman doopravdy prorazit a sice po boku Jeana-Clauda Van Damma v akční krimi DOUBLE TEAM, kde oba ztvárnili svéráznou dvojku protihráčů Mickeyho Rourka. Film byl sice prvním hollywoodským zářezem hongkongské legendy Tsui Harka, ale Van Dammovu uvadající kariéru již nemohl zachránit a bohužel také Rodmanovu a Harkovu kariéru naopak nakopnout. Rodman za svůj výkon posbíral hned tři „Zlaté maliny“ v kategorii nejhorší objev, nejhorší herec ve vedlejší roli a společně s Van Dammem se podělili i o cenu pro nejhorší pár před kamerou. Přesto zkusil vše napravit hlavní rolí v akčňáku SIMON SEZ, ovšem když se to nepovedlo ani s dvěma (byť možná za zenitem) hvězdami akčních filmů, těžko se mu to povede samotnému, a tak ho čekal ještě větší propadák, než předtím. V tomtéž roce skončil s NBA a zřejmě aby nevyšel ze cviku, zkusil si také povolání wrestlera. Díky tomu jsme ho mohli vidět v různých tématických video filmech jako třeba WCW BASH AT THE BEACH či WCW ROAD WILD ´99. V roce 2000 se ještě stihl objevit v celku velkorysé televizní produkci, a sice akčňáku z prostředí parašutistů ADRENALIN (CUTAWAY), kde se objevil po boku Toma Berengera a Stephena Baldwina. To bylo na dlouho z účinkování před kamerou vše, pokud pomineme, že se občas někde mihl, především v TV seriálech. V roce 2004 se objevil v reality show CELEBRITY MOLE:YUCATÁN, kde si odnesl hlavní cenu 222 tisíc dolarů. Dále jsme ho mohli vidět v britské show CELEBRITY BIG BROTHER a LOVE ISLAND. V roce 2006 se objevil ve skečové komedii COMING ATTRACTIONS, nicméně na další hlavní roli si Dennis musel počkat až do roku 2008, kdy by měla světlo světa spatřit komedie THE MINIS. Ovšem nemusíme být jasnovidci, abychom odhadli, že film debutujícího režiséra, scénáristy a producenta Zanoliho, kde Rodman hraje trenéra liliputánského basketbalového týmu, asi žádné terno nebude.

Dennis proslul jako promiskuitní bouřlivák, který se rozhodně nevyhýbá drogám a večírkům. K jeho nejslavnějším známostem patřila např. Madonna, proslulo také jeho desetidenní manželství s Carmen Electrou. Třetí manželství s Michelle Moyer nakonec také nevydrželo, ale Dennis alespoň stihl zplodit dva potomky. Svou už tak výstřední image neváhal obohatit i o ženské šaty, např. když propagoval svou zde již zmiňovanou biografii „As bad as I wanna be“ v dámské svatební róbě. I díky tomuto koníčku se objevily spekulace o jeho bisexualitě, které Dennis ještě podporoval. Známé je jeho přátelství a obdiv k grungeové legendě Pearl jam. Na počest jejich debutového alba „Ten“ nosil dres s číslem 10 či 91 (9+1 a zároveň rok vydání této desky). Naopak na Rodmanovu počest předák kapely Eddie Vedder složil píseň „Black red yellow“, jejíž název odkazuje na Dennisovo vlasové kreace. Již v roce 1998 spatřil světlo světa životopisný film PŘÍBĚH DENNISE RODMANA, který v roce 2005 následovala další autobiografie „I should be dead now“. Nakonec ještě uveďme, že Rodman je dlouholetý vegetarián, který vystoupil v boji proti kožešnictví v kampani iniciativy PETA.


13.5.1961
Trenton, New Jersey, USA
Dennis Rodman csfd

Mission: S.O.P.Coming AttractionsBacha na balónyThe MinisStripper's Ball (Jenna Jameson)AdrenalinSimon SezPříběh Dennise RodmanaBláznivé holky na lovuDouble TeamEddieA Day withTrailer Park Boys: Out of the ParkRally OnLas Vegas: KasinoSimpsonoviListen UpNorth ShoreDoktoři z L. A.KomandoLinc'sPobřežní hlídkaTakoví normální mimozemšťanéCourthouseDouble RushMisery Loves CompanyRedeem Team: Návrat Dream TeamuThe Curse of Von DutchPoslední představeníRodman30 for 30MilkPohled zevnitř: Severní Korea: Nebezpečné hryPohled zevnitř: Severní Korea: Tři Kimové30 for 30 ShortsUnacknowledgedDennis Rodman's Big Bang in PyongYangESPN FilmsnWo: The Revolution


Aktualizace osobnostního profilu Dennis Rodman: 25.4. 2024 20:55