Kate Nelligan 74 let


Kate Nelligan se narodila v Londýně, ve státě Ontario. Její matka, učitelka, byla psychotička a alkoholička. Na svou dceru měla značný vliv - Kate ji při jedné příležitosti popsala jako "very powerful, very brilliant and very, very crazy". Po dostudování střední London South Collegiate Institute v rodném městě se přihlásila na University of Toronto, kterou však nedostudovala. Odjela do Londýna. Tentokrát však do toho anglického, kde navštěvovala Central School of Speech and Drama.

Následovala spolupráce s BBC Television Shakespeare a v roce 1979 se objevila po boku Franka Langella v netradičním zpracování Stockerova příběhu DRACULA.

O dva roky později se přestěhovala do New Yorku (ano, toho ve státě New York) kde byla čtyřikrát nominována na cenu Tony v kategorii "nejlepší herečka" za jejích pět broadwayských her. V roce 1991 byla nominována také na cenu Akademie za vedlejší roli ve filmu THE PRINCE OF TIDES. Dále byla, mimo jiné, nominována na pět cen Gemini v letech 1990 až 2004.

Ačkoliv nejde o příliš známou herečku, její kvality - zejména v klasických dramatických rolích - se zdají být nesporné.


16.3.1950
London, Ontario, Kanada
Kate Nelligan csfd

PředtuchaNa prahu nociÚtěk ze čtvrtého rozměruWalter a HenryTragédie letu 111Cena za životLove Is StrangePravidla moštárnyEpidemie láskyŠerifovéCalm at SunsetCaptive Heart: The James Mink StoryIntimní detailyCo si ušít do výbavyMargaret's MuseumModlitba za matkuDěti za milión dolarůVlkVálečná kořistFatální instinktLhářka prolhanáShattered Trust: The Shari Karney StoryDiamantové rounoTerror Stalks the Class ReunionBackstage at Masterpiece TheatreFrankie a JohnnyOld TimesPán přílivuThree HotelsWhite RoomLove and Hate: The Story of Colin and Joanne ThatcherIl giorno primaKojak: The Price of JusticeEleniBeze stopyVictimsOko jehlyMr. PatmanDrákulaMeasure for MeasureBethuneThe Lady of the CamelliasAngličankaHrabě Monte ChristoArcata Promise, TheZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiEleventh HourHuman CargoThird WorldCesta do AvonleaZlaté housleForgive Our Foolish WaysTereza RaquinováThe Onedin LinePlay for Today


Aktualizace osobnostního profilu Kate Nelligan: 30.10. 2023 20:55