Cara Buono 53 let


Cara Buono je americká televizní, filmová a divadelní herečka, ale také filmová producentka, režisérka a scenáristka, která vyrůstala se svými dvěma bratry a jednou sestrou v newyorské čtvrti Bronx. Její italští rodiče Rosemary a Antony Buono pracovali jako dělníci, a proto neměli mnoho peněz, aby dopřáli svým dětem kulturní život. Ale i přesto Caru přihlásili na prestižní uměleckou školu nazvanou Fiorello H LaGuardia High School, která se nacházela v nedalekém Manhattanu.

Navzdory svým školním úspěchům nemohla odolat kouzlu divadla a pokračovala ve svém úsilí s dramatem. V roce 1989 se podílela na revivalu broadwayské hry „The Tenth Man“, kde zastupovala postavu Evelyn Foreman. O rok později byla součástí zahajovacího obsazení divadelní hry „Někteří Američané v zahraničí“ v režii Rogera Michela, který od května do června 1990 uvedl 55 představení.

Její divadelní práce brzy přesáhla do světa kinematografie a televize. V roce 1989 dostala svou první televizní roli v dramatickém seriálu stanice NBC Dream Street. Získala nominaci na cenu Daytime Emmy Award za svůj výkon v epizodě CBS Schoolbreak Special s názvem Abby, My Love. V roce 1992 debutovala ve filmu Stephena Gyllenhaala Waterland po boku Ethana Hawkeho. O několik let později Buono skončila s Hawkeovou dcerou v jednom z fenoménů Netflixu nazvaném Stranger Things, kde si zahrála milující matku Karen Wheeler. Ve videohře „Mafia“ nadabovala postavu Sarah Angelo a je také scenáristkou, režisérkou a producentkou krátkometrážního filmu Baggage, který měl celosvětovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu.

Cara se narodila ve znamení Ryb a je vysoká 165 centimetrů. Cara je vdaná žena a svého manžela, podnikatele a filantropa Petera Thuma potkala při letu do Los Angeles. Thurn je zakladatelem společnosti Ethos Water, značkové společnosti vyrábějící balenou vodu se sociálním posláním poskytovat vodu a hygienu potřebným. Po několika měsících námluv se Cara s Peterem vzali a mají spolu dceru, kterou pojmenovali Esmé a se kterou žijí v newyorském Greenwich Village.


1.3.1971
Bronx, New York City, New York, USA
Cara Buono csfd

Dívka, která unikla: Příběh Kary RobinsonovéThings Like ThisShe Came from the WoodsMonsters and MenPosel nadějeHalf the Perfect WorldOutliving EmilyPapírová městaDobré manželstvíDrew Peterson: NedotknutelnýThe DiscoverersAť vejde ten pravýNeklidnýCthulhuPivní ligaFrom Other WorldsHulkAttention ShoppersHappy AccidentsNebezpečný kódChutney PopcornHluboko v mém srdciMan of the CenturyTwo NinasZrcadlový princLulu na mostěPříští stanice RájRiver RedMrtvý mužDeník vrahaKopanec a křikCesta kovbojůGladiátorVodní zeměAbby, My LoveStranger ThingsThe Girl from PlainvilleSupergirlThe RomanoffsBull


Aktualizace osobnostního profilu Cara Buono: 7.3. 2024 20:08