Zuzana Slavíková 58 let


Zuzana Slavíková má kořeny v herecké rodině, jejími rodiči byli herci Oldřich Slavík (1933-1996) a Ludmila Slancová (*1941). Zuzana se narodila v Českých Budějovicích, kde oba rodiče tehdy hráli na scéně Jihočeského divadla, krátce nato se ale rodina přestěhovala do Brna. Tady Zuzana již jako dítě vystupovala na divadelním jevišti po boku svých rodičů, první krůčky učinila také v pohádkách před televizní kamerou. Její zájmy byly ale rozmanité a po maturitě původně chtěla studovat práva, neuspěla ale u přijímacích zkoušek. Začala pak pracovat v brněnském studiu Československého rozhlasu. Nakonec ovlivněna svými hereckými zkušenostmi a také rodinným prostředím zamířila na brněnskou JAMU, kde vystudovala herectví (1990).

Od počátku devadesátých let hrála Slavíková v televizi, uplatnila se především v produkci brněnského televizního studia. Vedle seriálů (DETEKTIV MARTIN TOMSA, 1996; ČETNICKÉ HUMORESKY, 2000) stojí za zmínku televizní adaptace divadelní hry STROMY UMÍRAJÍ VSTOJE (1998), v níž se objevila s dalšími významnými brněnskými herci. Hrála také v pohádkách, stejně tak se ráda vracela k práci v rozhlase, významnou položku její tvorby tvoří dabing zahraničních filmů a seriálů.

Rok 2002 byl pro Zuzanu Slavíkovou především ve znamení osudové nabídky z televize Nova, která ji katapultovala na přední žebříčky popularity. Dva a půl roku uváděla ve stylizované podobě drsné moderátorky vědomostní soutěž NEJSLABŠÍ! MÁTE PADÁKA! (2002-2004). V roce 2005 moderovala předávání cen Týtý, nadále se objevovala v televizních filmech různých žánrů (POVODEŇ, 2005; HOSPODA U BÍLÉ KOČKY, 2008), popularitu u televizních diváků si udržovala také účastí v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ (2006).

V roce 2007 se Zuzana Slavíková s rodinou přestěhovala do Prahy, kde získala angažmá v Divadle pod Palmovkou. Tady již předtím pohostinsky účinkovala ve hře Smutek sluší Elektře. Zaujala především v představení Ať žije královna, dále ji bylo možno vidět v hrách Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Oidipús vladař. Jako hostující herečka se ale vrací i na svou původní domovskou scénu v Brně, účinkovala také na Letních shakespearovských slavnostech.


13.5.1965
České Budějovice, Československo
Zuzana Slavíková csfd

Největší darReklama na VánoceTeambuildingDvojníciTeorie tygraKameňák 4Sněžný drakOstrov svaté HelenyBludičkyDoktor od jezera hrochůHospoda U bílé kočkyNa rozchodnouO kominickém učni a dceři cukrářeJá z toho budu mít smrtPovodeňTo vánoční šturmování aneb Pokoj lidem dobré vůleTaťkaČáry báby Cotkytle aneb Tři zlaté zuby děda VševědaStromy umírají vstojeNevinnýValčík na uvítanouPříliš mnoho dobrých úmyslůVdova po básníkoviPohádka z Větrného lesaKameňákStrážmistr TopinkaInspektor MaxPolicie ModravaPřístavČetníci z LuhačovicPřípady 1. odděleníStopy životaSvatby v BenátkáchŠkoda láskyKriminálka Anděl


Aktualizace osobnostního profilu Zuzana Slavíková: 7.10. 2023 13:51