Marceline Day (1908 - 2000)


Narodila se jako Marceline Newlin v městě Colorado Springs, ale vyrůstala v Salt Lake City v Utahu. Její starší sestra Alice byla také herečkou, a tak i Marceline zatoužila po stejné kariéře. Poprvé se objevila před kamerou společně se svou sestrou v roce 1924 v krátkometrážní komedii Macka Sennetta PICKING PEACHES. Poté byla obsazena do několika dalších krátkometrážních komedií, ve kterých si zahrála například s Harrym Langdonem a následně byla obsazena také do několika westernů, kde jejími hereckými partnery byly takové hvězdy němého westernu jako Hoot Gibson, Art Acord nebo Jack Hoxie. Později se Marcelien začala objevovat i v dramatech a vážnějších rolích po boku takových herců jakými byli Lionel a John Barrymore, Norman Kerry, Buster Keaton nebo Lon Chaney.

Jejím posledním filmem byl western THE FIGHTING PARSON, ve kterém si zahrála s Hootem Gibsonem. Po svém odchodu do hereckého důchodu Marceline zřídka mluvila o letech, která strávila jako herečka a neposkytovala rozhovory novinářům, filmovým historikům ani fanouškům. Marceline se poprvé provdala za producenta němých filmů Arthura J. Kleina a poté, co se manželé rozvedli, se jejím druhým manželem stal John Arthur. S žádným z manželů neměla děti. Zemřela přirozenou smrtí ve věku 91 let v kalifornském Cathedral City. Po smrti byla zpopelněna a její popel byl předán rodině.


24.4.1908
Colorado Springs, Colorado, USA
16.2.2000
Cathedral City, California, USA
Marceline Day csfd

London After MidnightBy Appointment OnlyDamaged LivesFlaming Signal, TheThe Fighting ParsonThe Telegraph TrailVia Pony ExpressArm of the LawBroadway to CheyenneThe CrusaderThe Fighting FoolThe King MurderMad Parade, ThePocatello Kid, TheThe Mystery TrainThe Sky RaidersHot CurvesParadise IslandSunny SkiesTemple TowerShow of ShowsSingle Man, AThe Jazz AgeThe One Woman IdeaThe Wild PartyTrent's Last CaseA Certain Young ManDetectivesDriftwoodFreedom of the PressKameramanRestless YouthStolen LoveUnder the Black EagleCaptain SalvationPříšerné stínyRed ClayRookiesThe Beloved RogueThe Road to RomanceCollege DaysFools of FashionHell's Four HundredLooking for TroubleThat Model from ParisThe Boy FriendThe Gay DeceiverVe spárech ledové smrtiTaming of the West, TheThe Splendid RoadThe Wall Street WhizThe White OutlawThe Big Parade of ComedyThe Voice of Hollywood No. 9The Circus: PremiereDiscord in 'A' FlatHeart TroubleHis New SuitParty, TheShort Pants


Aktualizace osobnostního profilu Marceline Day: 2.3. 2024 18:32