Matthew Rhys 49 let


Matthew Rhys Evans, jak zní celé jeho jméno, se narodil 8. listopadu 1974 v hlavním městě Walesu Cardiffu, kde studoval na Ysgol Gynrad Gymreag Melin Gruffydal a Ygol Gufun Gymraed Glautaf ve velštině. V roce 1993 se zapsal na prestižní londýnskou Royal Academy of Dramatic Art, na které mu bylo krátce nato uděleno stipendium. Akademii absolvoval úspěšně.

V lednu 1998 odjel na Nový Zéland, kde natáčel osmidílnou televizní minisérii GREEN STONE. Poté se objevil ve filmu TITUS (1999), jedna ze Shakespearovských her společně s Anthonym Hopkinsem a Jessicou Lang v hlavních rolích.

Když se vrátil do Walesu, se svým hereckým kolegou Jonathanem Prycem, si zahrál ve dvou filmech THE TESTIMONI OF TALIESIN JONES, kde ztvárnil staršího syna z dysfunkční rodiny a v komedii VERY ANNIE MARY.

vV Roce 2000 si zahrál hlavní roli v seriálu METROPOLIS pojednávajícím o šesti mladých lidech žijících v Londýně. Mimořádnou chválu ze strany kritiky mu vynesla role Benjamina při světové premiéře divadelního představení Absolvent na prknech divadla The Gielgud Theatre v londýnském West Endu. Zahrál si v něm s Kathleen Turner. Ještě v témže roce se vrátil zpět do Irska kvůli natočení dobrodružné komedie ze 17. století KLUB ÚNOSCU. Pak se také bjevil např. v thrilleru TABLOID. Poté se vrátil zpět na Nový Zéland, kde pro BBC natočil epické drama ZTRACENÝ SVĚT.


8.11.1974
Cardiff, Wales, Velká Británie
Matthew Rhys csfd

Medvěd na koksuSeal Team: Pár správných tuleňůEverything Carries Me to YouVýjimeční přáteléZprávaMauglí - příběh džungleAkta Pentagon: Skrytá válkaDokonalý šéfV květnu si dělej, co chcešUnder Milk WoodSmrt přichází do PemberleyThe ScapegoatLusterPatagonieNa hraně láskyAndělé a pannyBeau Brummell – okouzlující mužLáska a jiné pohromyPadělateléPartners and CrimeY MabinogiKlub únoscůMrtvá hlídkaStřelciCo s tou Annie Mary?TabloidZtracený světNekonečná pártyPeachesTestimony of Taliesin Jones, TheSrdceTitusWhatever Happened to Harold Smith?Královna AlžbětaVysněná AmerikaGremlins: Secrets of the MogwaiPerry MasonPředzvěstiSoví důmTuca & BertieSmrt a slavíci


Aktualizace osobnostního profilu Matthew Rhys: 11.11. 2023 04:40