Ned Romero (1926 - 2017)


Americký herec výrazného vzhledu díky svým španělským, francouzským a indiánským kořenům, začínal jako operní zpěvák. V rodné Lousianě získal vysokoškolský titul ve zpěvu. Jeho vzhled jej předurčoval k rolím výrazných záporných postav. Jako mladý ztvárnil Barona Scarpiu v aranžmá opery Giaccoma Pucciniho „Tosca“. Poté vystupoval v mnoha muzikálech v sanfranciské opeře i na Broadwayi. Následovalo mnoho menších i větších rolí ve filmech a seriálech.

V roce 1994 se vrátil do Star Treku, když v epizodě Konec cesty ztvárnil vůdce kultury podobné americkým indiánům na planetě Dorvan V. Jako zástupce amerických indiánů se objevil ve Star Treku ještě jednou v roce 1999 v epizodě seriálu Voyager.

Herec mnoha malých ale významných rolí, s nepochybným dramatickým talentem a výrazným vzhledem zemřel 4. listopadu 2017 přesně jeden měsíc před svými 91. narozeninami. Pohřben je ve své rodné Lousianě, odkud pochází jeho lid, kmen Čitimača.


4.12.1926
Franklin, Louisiana, USA
4.11.2017
Palm Desert, California, USA
Ned Romero csfd

Poslední den na obzoruFabulous Shiksa In DistressPokrevní sestryDům IVKukuřičné děti 2: Poslední oběťSoukromý pozemekTexasThe Mystic WarriorDan August: Murder, My FriendDan August: Once Is Never EnoughDan August: The Jealousy FactorSultan and the Rock StarThe DeerslayerLast of the MohicansPeter Lundy and the Medicine Hat StallionNáš boj nikdy nekončíGentle SavagePriest Killer, TheHouse on Greenapple Road, TheBig DaddyWillie BoyPověste je výšWinchester '73Talisman, TheNeviditelnýRoswellStar Trek: Vesmírná loď VoyagerDharma & GregSedm dníSedm statečnýchVšichni starostovi mužiDvaDiagnóza vraždaStar Trek: Nová generaceTo je vražda, napsalaMacGyverWalker, Texas RangerZapadákovLife Goes OnThe WizardGeorge WashingtonBorn to the WindSimon & SimonGalactica 1980Diff'rent StrokesABC Weekend Specials


Aktualizace osobnostního profilu Ned Romero: 30.3. 2024 16:46