John Saxon (1936 - 2020)


John Saxon se narodil jako Carmine Orrico 5. srpna 1936 v Brooklynu, New York. Byl prvním dítětem manželů Antonia a Anny Orrociových.

Po mnoha zkouškách a castinzích získal roli v dramatu THE UNGUARDED MOMENT (1956). V následujících letech přišla série filmů, kde se v titulních rolích mladých mužů objevoval právě John, a to mu zajistilo věhlas u širokého publika. V roce 1958 se stal nejvíce publikovaným mladým hercem ve filmových časopisech. Do roku 1960 po ztvárnění několika charakterních rolí, například ve filmu CO SE NEPROMÍJÍ, se naplno ukázal jeho herecký talent.

Když mu v roce 1961 skončila smlouva s Universal Studios, odešel zkusit své herecké štěstí do Evropy, konkrétně do Itálie. Po roce se vrátil zpět do Los Angeles, koncentrovaný a připravený věnovat se dál své herecké kariéře v Hollywoodu. Po boku Marlona Branda se objevil ve filmu GROŠÁK (1966), zahrál si zde padoucha Chuye Medinu.

Nová smlouva, kterou s Universalem uzavřel, mu zajistila mnoho rolí, především v televizních filmech a seriálech. V roce 1973 si zahrál s Brucem Lee ve filmu Drak přichází. Televizní tvorbě se věnoval i jinak a to například psaním scénářů. Od osmdesátých let se objevil ještě v mnoha filmech, z nichž některé jsou dobře známé i u nás. Zahrál si například roli policisty a otce hlavní hrdinky v hororu Wese Cravena NOČNÍ MŮRA V ELM STREET (1984), v roce 1987 se objevil i ve třetím pokračování této série a konečně v roce 1994 si zahrál v NOVÉ NOČNÍ MŮŘE.


5.8.1936
Brooklyn, New York City, New York, USA
25.7.2020
Murfreesboro, Tennessee, USA
John Saxon csfd

Bring Me the Head of Lance HenriksenExtra, TheOld DogsThe Mercy ManWar WolvesGod´s EarsThe Craving HeartTrapped AshesThe Road HomeOutta TimeFinal PaybackSvůdná zlodějkaŽít ve strachuCriminal MindsJoseph's GiftLancelot: Guardian of TimeParty Crashers, TheOd soumraku do úsvituDeník Elizabeth TaylorovéZabijáci v násKilling ObsessionNová noční můraPolicajt v Beverly Hills IIISmrtící kamuflážBez šanceJonathan z kmene medvědůThe Baby Doll MurdersGengis KhanHellmasterMaximální nasazeníZvířecí instinktyPayoffVydíráníZasažen tajemnou silouCrossing the LinePoslední mstitelPoslední samurajRebelovéŠílený JakeMá matka je vlkodlakNebezpečná plážTunelyDeath HouseHouse Made of DawnNoční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze snaPaco - stroj smrtiBrothers-in-LawFever PitchLady Windermere's FanNoční můra v Elm StreetČerná odysseaDesireSavage in the OrientThe Big ScoreVězni ztraceného vesmíruAssassinio al cimitero etruscoDonna dietro la porta, UnaRoosterTemnotaUna di troppo


Aktualizace osobnostního profilu John Saxon: 6.11. 2023 15:26