Filip Menzel 53 let


Filip Menzel získal svou první filmovou roli přes konkurs, ze školní lavice ho přímo vytáhli asistenti režie ve čtvrté. Šlo o hlavní roli ve filmu MRKÁČEK ČIKO. Po úspěchu následovaly další role převážně v TV inscenacích, v paměti uvízl např. pohádkou KOLOBĚŽKA PRVNÍ.

Jeho dokumentaristická tvorba začala natáčením materiálu s králem českého rock´n´rollu Miki Volkem, kamarádem Filipa. Když Volek zemřel, rozhodl se Menzel s pomocí Igora Chauna dát natočený materiál dohromady a stvořit dokument NESMRTELNÝ ŽIVOT A SMRT MIKIHO VOLKA.

V současné době režíruje TV pořady nebo dokumenty a věnuje se svému dalšímu koníčku - malování, absolvoval už několik výstav. Filip pověsil herectví na hřebík, vrací se k němu jen příležitostně účinkováním v reklamách, naposled se objevil v MÁJI F.A. Brabce. Je ženatý, má jednu dceru.


22.11.1970
Praha, Československo
Filip Menzel csfd

BukoNárodní třídaGangster Ka: AfričanMájKulihrášek a zakletá princeznaMutters CourageTrnová koruna z pampelišekJak je důležité míti FilipaBloudění orientačního běžceOperace mé dceryKoloběžka prvníMrkáček ČikoPod hladinouVolhaHořký světPolicie ModravaSestřičky Modrý kódBez vědomíDáma a KrálModrý kódOhnivý kuřePřípady 1. odděleníRaplAž po ušiCirkus BukowskyClonaŠkoda láskyDetektiv Martin TomsaNejvětší z PierotůOsudy hvězdNesmrtelný život a smrt Mikiho Volka, rokenrolového králeKdyby tisíc klarinetůVeselé vánoční hody


Aktualizace osobnostního profilu Filip Menzel: 31.10. 2023 16:01