Jack Scalia 73 let


Jack Scalia se narodil 10. listopadu 1951 v americkém Brooklynu. Patří k nejpopulárnějším a nejobsazovanějším hercům akčních filmů a televizních seriálů. Jack Scalia patří k těm hvězdám akčních filmů, kteří si všechny nebo většinu kaskadérských scén ve filmech dělají sami.

Hereckou kariéru odstartoval ve filmu režiséra Abela Ferrary STRACH V NEW YORKU. Poté oslovil specialisty na akční filmy Josepha Merhiho, Richarda Pepina a Lloyda A. Simandla a natočil s nimi několik akčních filmů. Objevil se také ve spoustě seriálů. V letech 1989-1991 hrál tajemného Nicholase Pearce v americkém seriálu DALLAS.

V roce 1992 natáčí kriminální seriál s komediálními prvky TEQUILA A BONETTI. Seriál vypráví o new yorském policistovi ( hraje ho Scalia ), kterého sžírá pocit viny, když při jedné policejní akci zastřelil nedopatřením malého chlapce. Scaliův hrdina je převelen do Kalifornie, kde získává za partnery krásnou policistku a policejního psa Tequilu, který má tendenci komentovat dění kolem sebe.

Seriál však nebyl v Americe příliš úspěšný a po třinácti epizodách byl seriál zastaven. Ovšem v Evropě seriál zabodoval. Proto se natáčení přesunulo právě sem, konkrétně do italského Říma, kde se v roce 1999 začalo natáčet pokračování nazvané TEQUILA A BONETTI V ŘÍMĚ. V letech 1994-1996 vznikl další kriminální seriál nazvaný POINTMAN. Jack Scalia si tentokrát zahrál burzovního makléře Connieho Harpera, který se vinou svých kolegů ocitne ve vězení. Zde si však získá spoustu přátel a naučí se tvrdým zákonům ulice.


10.11.1950
Brooklyn, New York City, New York, USA
Jack Scalia csfd

Trail BlazersChronicle of a Serial KillerLost Gold of KhanBecker's FarmPřekvapivé dědictvíThe Dog Who Saved the HolidaysŽraločí masakr v Jersey ShoreBlack Tulip, TheBlack WidowFinishing the GameNukleární katastrofaKonec hryLíbánky s matinkouThe Genius ClubVražedné vodyMcBride: Kdo chtěl zavraždit MartyhoNoční letHollywoodské manželkyLež na ležSudden FearPustinaCane e un poliziotto, UnChřestýšiCharadesJdi za hlasem srdceKritická situaceMelPoslední skřítekSladké lžiĎábelská horaPod přísahouArt of the Cigar, TheMlčeníTemný druhVšechno za životP.C.H.Vražedná žárlivostMimo podezřeníStorybook - Pohádková zeměStín posedlostiSuverénÚtočná síla TŠpatná pověstAch, ta láskaOběti lásky: Příběh Lolity z Long IslanduPíseň o smutné lásceMstaZločinný záměrŠéfkaOtec bez závazkůSmrtící touhaA Země udeřilaDárcePrůrvaRing of ScorpioWolfNádherné prázdninyThe Other LoverAmazonsStrach v New Yorku


Aktualizace osobnostního profilu Jack Scalia: 30.10. 2023 17:33