Joaquim de Almeida 67 let


Od sedmnácti let se potloukal po Evropě, bydlel v Londýně, v Paříži i ve Vídni - tam pracoval jako zahradník na velvyslanectví Zairu. Nakonec se usadil v New Yorku a zahájil profesionální hereckou dráhu na regionálních a mimobrodwayských divadelních scénách (Vandam Theatre, Lee Strasberg Institute).Účinkoval mimo jiné v Lorcově tragédii "Krvavá svatba" nebo ve hře Ch.Hamptona "Divoši". Kromě rodné španělštiny hovoří anglicky, italsky, francouzsky a německy, což mu umožnilo herecké příležitosti na obou stranách Atlantiku.

V posledních letech je často obsazován portugalskými režiséry, hlavně Joaquimem Leitáoem - OSTROV, NORMÁLNÍ ŽIVOT a ADAM A EVA. Hostoval také v seriálu MIAMI VICE - 1985, BRUTÁLNÍ NIKITA - 1998 a 24 HODIN - 2003.


15.3.1957
Lisabon, Portugalsko
Joaquim de Almeida csfd

Hotel PalaceNezvěstnáRoad HouseRychle a zběsile 10God Save the QueensLand of DreamsFatimaLegionnaire's TrailBreaking & ExitingNear Myth: The Oskar Knight StoryZabiják & bodyguardZmenšováníA Date with Miss FortuneDiabloO DueloThree Holes, Two Brads, and a Smoking GunVítězství je našeAtlas Shrugged: Part IIIUna Vida: A Fable of Music and the MindDobrodružství s robotemTres 60Zlatá klíckaRouge BrésilMamitasRychle a zběsile 5BacklightLet 8714Podivné vraždyHoly MoneyChe Guevara: Partyzánská válkaKonspirace v El EscorialuPlanina v ohniÓscar. Una pasión surrealistaBobby ZCall GirlEl corazón de la tierraThe LovebirdsWith Whine and Lovers53 zimních dníCelestinské proroctvíPod MoskvouThanks to GravityBlue SombreroNeměj strachUm Tiro no EscuroYo putaOs ImortaisUprchlíkEntre chiens et loupsSueursÁgua e SalLa voz de su amoO Xangô de Baker StreetStranded (Náufragos)Za nepřátelskou liniíCapitaines d'avrilInfernoNa útěku...No VacancyPrapor sv. Patrika


Aktualizace osobnostního profilu Joaquim de Almeida: 2.11. 2023 17:06