Dan Lauria 77 let


Daniel Joseph Lauria je americký filmový, divadelní a televizní herec, který se proslavil v rodinném televizním seriálu Báječná léta, kde si zahrál otce hlavního hrdiny Jacka Arnolda. Narodil se ve znamení Berana do rodiny s italsko-americkými kořeny. Vyrůstal se svými rodiči a se svým mladším bratrem v newyorském Lindenhurstu, kde také vystudoval místní střední školu a kde se stal hvězdou školního fotbalového klubu Lindy Bulldogs, se kterým získal Rutgerův pohár v sezóně 1964. Poté získal fotbalové stipendium na vysoké škole v jižním Connecticutu ve městě New Haven, kde promoval v roce 1970. Jeho matka Carmela byla zdravotní sestrou a otec Joseph J. Lauria byl majitel a provozovatel restaurace.

Daniel měří 180 centimetrů a váží 75 kilogramů. V roce 1991 se oženil s herečkou Eileen Cregg, se kterou se v roce 2001 rozvedl a od té doby žije sám. Napsal mnoho dětských knih, z nichž nejznámější je sbírka příběhů s názvem „The Blue Hair Club: And Other Stories“. Výtěžek z jeho knih jde na dvě charity. První z nich je Return to Freedom, která se věnuje divokým koním, a druhou je Globální fond lékařské pomoci, která se věnuje dětem z celého světa, které prodělaly životní tragédii. Přivezou je do Spojených států a snaží se jim pomoci bezplatnou lékařskou péči.

Daniel je bratrancem filmového skladatele a kytarového virtuóza, který se jmenuje Vince Lauria a také je fanouškem filmového herce Jamese Cagneyho. Má svůj účet na Twitteru, Facebooku a Instagramu.


12.4.1947
Brooklyn, New York City, New York, USA
Dan Lauria csfd

American ComedyMiranda's VictimMVPBrambůrkovy sny o AmericeA Shot Through The WallBad ImpulseSváteční randeThe Eagle and the AlbatrossVánoce v Grand ValleyAn American Dog StoryLocating Silver LakeThe Concessionaires Must Die!Wrapped Up In ChristmasI'm Not Ready for ChristmasMake Your MoveHotel EdenLife of LemonVoda pro slonyFive, TheThe WaiterAlien TrespassDead AirDonna on DemandInSearchOfDear MeSpiritV cíli čeká smrtAgent v sukni 2Jesus, Mary and JoeyPo stopách 11. záříThe Signs of the CrossPříběh Charlieho andílkůRiskantní udáníEmpath, TheHigh Times PotluckPandemieZákon: porušenFull CircleOběšenecÚplné odhaleníNa nepřátelské půděTreesMám prostě pechStrach přichází potichuTvrdá spravedlnostWake In Providence, ALososí řekaPan VraždaRhapsody in BloomTrue FriendsÚplně vzhůruMerry Christmas, George BaileyPrison of SecretsThe Rockford Files: Shoot-Out at the Golden PagodaDen nezávislostiNo One Could Protect HerSoukromé očkoTerror in the FamilyThe Rockford Files: Godfather Knows BestTo je můj syn


Aktualizace osobnostního profilu Dan Lauria: 1.11. 2023 09:48