Helena Dvořáková 45 let


Narodila se v Brně. Už na gymnáziu byla členkou divadelního souboru. Hrála na příčnou flétnu a také zpívala s folkovou kapelou a ve sboru. Pod vlivem spolužáků Jana Mikuláška (v současné době divadelní režisér) a Marka Cpina (v současné době scénograf) se přihlásila na JAMU - obor činoherní herectví - kterou v roce 2002 absolvovala. Už během studia JAMU hostovala v Městském divadle v Brně, kde působila i po studiích - a to až do roku 2006. Už zde na sebe výrazně upozornila - např. jako Sally Bowles v CABARETU, Lavínie ve hře SMUTEK SLUŠÍ ELEKTŘE, Athéna ve hře ODYSSEIA. V roce 2005 si zahrála na letních divadelních slavnostech v německém Mayenu v hrách: MUŽ Z LA MANCHA a ŠUMAŘ NA STŘEŠE.

V televizi se objevila v seriálech ČETNICKÉ HUMORESKY, ČERNÁ SANITKA a hlavně KRIMINÁLKA ANDĚL, ve které ztvárnila roli psycholožky Jany Chládkové. První filmovou zkušenost získala v roce 2009 v krátkém filmu MAMÁNEK. Zatím největší filmovou příležitost získala v témže roce ve filmu STÍNU NEUTEČEŠ, kde se setkala s Jaroslavou Adamovou a Pavlem Landovským.


30.1.1979
Brno, Československo
Helena Dvořáková csfd

ModelářBalada o pilotoviLajkaV utajeníLída BaarováRalucaSchmitkeTouha po mociColetteL'olimpiade nascostaStínu neutečešZasaženi bleskemKriminálka AndělKukačkySedm schodů k mociOdznak VysočinaPan profesorSpecialistéŠéfka1. MISEAnatomie životaPřípad RoubalŽivot a doba soudce A. K.Reportérka


Aktualizace osobnostního profilu Helena Dvořáková: 30.1. 2024 02:26