Dagmar Čárová 65 let


Dagmar Čárová je podobně jako její manžel Petr Oliva známá především z dabingu. Narodila se v roce 1958 v Litoměřicích, vystudovala Gymnázium Jana Nerudy s divadelní tradicí a následně DAMU. Poté byla v angažmá v Divadle E. F. Buriana, od roku 1993 je na volné noze a věnuje se téměř výhradně dabingu. Příležitostně se objevuje také v divadelních rolích, hostuje v Divadle Radka Brzobohatého, Prozatímním divadle Františka Ringo Čecha, Divadelním souboru Alexeje Pyška a dalších.

Seznam hvězd, které ve filmech dabuje nejčastěji, je úctyhodný, například Sandra Bullock, Jodie Foster, Kim Basinger, Sigourney Weaver, Susan Sarandon, Emma Thompson, Beverly d´Angelo, Kate Capshaw, Natasha Henstridge a patří mezi ně i převážně seriálového herečky Cybill Shepherd (MĚSÍČNÍ SVIT), Courteney Thorn Smith (MELROSE PLACE, ALLY McBEAL) nebo Brenda Strong (ZAUFALÉ MANŽELKY). Nejraději má seriály z nemocničního prostředí, jako jsou již zmíněná NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA, POHOTOVOST, NEMOCNICE CHICAGO HOPE a další. Se svým manželem, hercem Petrem Olivou má syna Pavla, který se věnuje medicíně.


3.6.1958
Litoměřice, Československo
Dagmar Čárová csfd

Chlap na střídačkuBestiářChytit vítrPolitik a herečkaRudá DivušeViktor VelikýOperace mé dcery...A bílá bledla, až celkem ztmavlaO bílém jadýrkuPád velkého MonteaPsí bouda podmínkouJak rodí chlapNa koho to slovo padne...Postavení mimo hruSetkání v červenciPod hladinouJitřní zářePolicie ModravaSpecialistéPrzepis na życieKriminálka AndělCesty domůOrdinace v růžové zahraděPojišťovna štěstíAnetaBambinot


Aktualizace osobnostního profilu Dagmar Čárová: 6.4. 2024 00:54