Danny Strong 49 let


Tento herec židovského původu, nevelký svým vzrůstem (měří asi okolo 157 cm), se narodil a vyrůstal v Manhattan Beach, v malé čtvrti jižně od Los Angeles. Vystudoval University of Southern California, obor Film a divadlo. Během svého studia zde získal cenu Jamese Pendeltona za hraní a stal se finalistou pro prestižní ocenění Irene Ryan, udělavanou Kennedyho centrem. Po univerzitě se ihned začal naplno věnovat budování své herecké kariéry. Dostalo se mu také nabídky stát se odborným asistentem na University of Southern California, kde v době letního semestru vyučoval herectví (ve věku 22 let se stal nejmladší osobou, které se kdy dostalo takové pocty).

Danny se pokouší prorazit také jako scenárista. Časopis Variety ho v roce 2007 jmenoval do Top 10 scénáristů, jejichž práci stojí zato sledovat. Jeho scénář NOVÉ SČÍTÁNÍ HLASŮ byl v tomtéž roce zvolen číslem jedna na tzv. Black List (výroční seznam scénářů, které si Hollywood vybírá k následné televizní realizaci). V tomto dokumentárním dramatu z prostředí prezidentských voleb, uvedeném 25. května 2008 na stanici HBO, režírovaném Jayem Roachem a produkovaném Sydney Pollackem a Paulou Weinstein, si zahráli takové herecké osobnosti jako Kevin Spacey, Laura Dern, Tom Wilkinson, John Hurt a Denis Leary.

Nu, uvidíme tedy, jak se Dannyho profesní kariéra bude dál vyvíjet. Na rok 2010 je naplánováno filmové drama ze soudního prostředí pod názvem THE CRUSADERS (režie se ujal Gary Ross, pod jehož taktovkou jsme mohli vidět již zmiňované snímky MĚSTEČKO PLEASANTVILLE a SEABISCUIT), ke kterému Danny napsal scénář podle knihy Jacka Greenberga „Crusaders in the courts“. Hlavní roli si má zahrát Tobey Maguire.

Ocenění:


6.6.1974
Manhattan Beach, California, USA
Danny Strong csfd

The Lost SymbolRebel v žitěHunger Games: Síla vzdoru 2. částHunger Games: Síla vzdoru 1. částKomorníkPrezidentské volbyNové sčítání hlasůAbsťákStíny spravedlnostiEmpireMaking a ScenePopstar: Vše pro slávuBad GuysRobbin' in da HoodKrálovna ročníkuOutside SalesVeritas - princ pravdySeabiscuitNové šatyAsylum DaysVím, co jsi dělal minulý pátek 13.KriminálníciPleasantville: Městečko zázrakůProroctvíLasting SilentsNebezpečné myšlenkyMiliardy


Aktualizace osobnostního profilu Danny Strong: 3.4. 2024 14:40