Peter Capaldi 66 let


183 cm vysoký herec, režisér a scénárista Peter Capaldi se narodil 14.4.1958 ve městě Glasgow ve Skotsku. Jeho matka pocházela z Irska a otec z Itálie. Už odmalička navštěvoval dramatické kurzy a poté byl přijat do Glasgowské školy umění. Než se stal hercem, byl zpěvákem v punk-rockové kapele Dreamboys, jejímiž členy byli například i Craig Ferguson a Clark Temple.

Dále hrál například ve filmech ZAJATCI (1994), MR. BEAN: NEJVĚTŠÍ FILMOVÁ KATASTROFA (1997), LÁSKA MEZI PARAGRAFY (1998), MAX (2002), 9 HRÁČŮ SE SMRTÍ (2005) nebo třeba hrál hlavní roli v komedii POLITICKÉ KRUHY z roku 2009, kde ztvárnil roli neurotického Malcoma Tuckera. Filmu předcházel seriál JE TO SODA vysílaný v letech 2005-2009, kde Peter ztvárnil stejnou roli.

Od roku 2009 je patronem Asociace pro mezinárodní výzkum rakoviny. Peter byl 21x nominovaný na různé filmové ceny a 10 z nich vyhrál. Je ženatý s herečkou Elaine Collins, se kterou má dceru.


14.4.1958
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Peter Capaldi csfd

PožehnáníSebevražedný oddílKouzelný svět Davida CopperfieldaKryštůfek RobinPaddington 2PaddingtonSvětová válka ZWikiLeaksBig Fat Gypsy GangsterPodezření pana Whichera: Vražda v domě na Road HillPolitické kruhyGlendogie BogeyĎáblova poutaMagiciansAftersunPinochet in Suburbia9 hráčů se smrtíDohazovačWild CountryModiglianiAbsolutní láskaMaxMrs Caldicot's Cabbage WarHotel!Největší obchodní dům na světěLáska mezi paragrafyFixlováníMr. Bean: Největší filmová katastrofaStopy ve sněhuGiving TongueTreasure SeekersRunway OneZajatciHlavní podezřelý: Divné chutěMicky LoveSoft Top Hard ShoulderMr. Wakefield's CrusadeThe Cloning of Joanna MayDecember BrideDo Not DisturbSome Lie and Some DieDream BabyRosie the GreatDoupě bílého červaLove Child, TheNebezpečné známostiJohn and Yoko: A Love StoryŽelví deníkMístní hrdinaTrestní rejstříkĎáblova hodinaBig Mouth


Aktualizace osobnostního profilu Peter Capaldi: 17.3. 2024 17:15