Tom Morello 59 let


Americký hudebník, kytarista, zpěvák, herec a politický aktivista Thomas Baptiste Morello je nejlépe znám jako kytarista rockových kapel Rage Againts The Machine a Audioslave.

Kapela R.A.T.M. se brzy stává jednou z nejpopulárnějších kapel 90. let. Jejich první tři hudební alba patří mezi klenoty hudebních sbírek. Tom je rovněž znám díky svému jedinečnému kytarovému stylu, jelikož používá různé noise techniky hraní, různé feedbacky a nezvyklé zvukové efekty. Časopis Rolling Stone ho zařadil na 40. místo nejlepších kytaristů všech dob. Mezi jeho inspiraci patřili i hiphopové formace, jako Public Enemy, Bomb Squat a Run DMC a hardrockové stálice Alice Cooper, Iron Maiden, Kiss, Black Sabbath, Led Zeppelin a z punku nedal dopustit na The Clash, Sex Pistols a Devo.

V letech 2016 až 2019 byl Morello členem superskupiny Proroci vzteku a rovněž nahrával s Brucem Springsteenem. Také založil svůj akustický sólový akt Nightwatchman a Street Sweeper Social Club, a aby toho nebylo málo, tak spoluzakládal rádiový program „Axis of Justice“ v Los Angeles. Tom byl v anketě BBC 2010 zvolen pátým nejlepším kytaristou za posledních 30 let.

Jeho otec Ngethe Njoroge se účastnil v 50. letech povstání Mau Mau a byl prvním keňským velvyslancem v OSN. Morellův prastrýc Jomo Kenyatta byl prvním keňským prezidentem a jeho strýc Njoroge Mungai byl keňským ministrem vlády. Tomovi rodiče se seznámili roku 1963 na demonstraci v Nairobi, jelikož Tomomova matka jezdila po afrických zemích a vyučovala anglický jazyk. Jeho otec posléze své otcovství popřel.


30.5.1964
New York City, New York, USA
Tom Morello csfd

Metaloví lordiIron ManBerkeleyRanařiStar Trek IX: VzpouraStar Trek: Vesmírná loď VoyagerClementeKings from Queens: The Run DMC StoryLolla: The Story of LollapaloozaBiography: KISStoryFrom Cradle to StageKilling in Thy NameWoodstock 99: Mír, láska a běsněníBeyond BarricadesThe Art of ProtestLong Live Rock... Celebrate the ChaosRUSH: Cinema Strangiato 2019Survivors Guide to PrisonShadow NationMarvel Studios: Assembling a UniverseWho Is Vermin Supreme? An Outsider OdysseyFour Days in ChicagoLet Fury Have the HourOccupy UnmaskedPříběh heavy metaluCapitalism is the CrisisOccupy LARise Like LionsRage Against The Machine: Revolution In The Head And The Art Of ProtestSounds Like a Revolution25 let Rokenrolové síně slávyIron Maiden: Flight 666ChevolutionKapitán Mike křižuje AmerikuPublic Enemy: Welcome to the TerrordomeAudioslave: Live in CubaWords and Music in Honor of Fahrenheit 9/11I Love the '90sRage Against the Machine: Live at the Grand Olympic AuditoriumTrading Freedom: The Secret Life of the FTAARage Against the Machine: The Battle of Los AngelesRage Against the Machine: The Battle of Mexico CityRage Against the MachineTom Morello, Pussy Riot: Weather StrikeSerj Tankian - Audioslave: Original FireAudioslave: RevelationsAudioslave: Be YourselfAudioslave: Like a StoneAudioslave: Show Me How to LiveAudioslave: CochiseRage Against the Machine - Sleep Now in the FireRage Against the Machine: Renegades of FunkRage Against The Machine - Guerrilla RadioRage Against The Machine - No ShelterRage Against The Machine - Bulls on ParadeRage Against the Machine - People of the Sun


Aktualizace osobnostního profilu Tom Morello: 21.3. 2024 08:47