Jan Vokurka 55 let


Do pěti let žil ve Strážném u svých prarodičů. Jako dítě byl neposedný a hyperaktivní a otec jej přivedl na filmový konkurz do připravovaného televizního filmu Birlibán (1976), aby usměrnil jeho energii a on jej vyhrál. Další filmové nabídky přicházely a do svých devatenácti let si Honza zahrál na dvě desítky nejrůznějších televizních i filmových rolí.

V rychlém sledu následovaly svatby, děti a také rozvody. Na svět přivedl pět dětí a syna, jenž po nešťastném očkování zkolaboval a potřeboval doživotní péči.

Do péče si vzal i děti své sestry, která zmizela v cizině. Pracoval jako stavbyvedoucí, později provozoval hospodu, aby si nakonec pořídil rodinný penzion Lovecká chata v Peci pod Sněžkou. Po sedmi letech jej prodal a vrátil se do Prahy a nastoupil do atrakce „Vodní svět“.

O nelehké životním údělu s postiženým synem vypráví v cyklu 13. komnata.


26.5.1968
Praha, Československo
Jan Vokurka csfd

Discopříběh 2Někdo musí z kola venDiscopříběhMalý DémosthenésVšichni mají talentLevé křídloBhudžangásana znamená KobraNejhlavnější hodinky na světěNeuvěřitelný příběhŠkola hrouHraj, jak kvetou stromyJak Kačenka hledala tátuNebojte se na ČesnečceLásky mezi kapkami deštěZadními vrátky do ZOO za zvířátkyTetinkaBirlibánSynové a dcery Jakuba sklářeBambinotArabela13. komnataOsudy hvězdMalý televizní kabaret


Aktualizace osobnostního profilu Jan Vokurka: 19.2. 2024 22:37