Takaši Miike 63 let


Takashi Miike se narodil v malém městě Yao na předměstí Osaky v Japonsku. Jeho hlavním koníčkem v mládí byly motorky a díky svým ambicím se vrhl také na profesionální závody. V 18 letech odjel studovat na filmovou školu v Yokohamě, hlavním důvodem bylo to, že tam nebyly žádné přijímací zkoušky a zakladatelem byl slavný ředitel Shoei Inamura. Takashi byl velmi neukáznění student, navštěvoval málo kurzů a přednášek, ale když místní televizní společnost přišla vyhledávat asistenty výroby, škola nominovala právě jeho. Předtím než se stal asistentem režie, strávil téměř desetiletí prací v televizi v mnoha rozdílných úlohách.

Jeho mezinárodní průlom přišel s filmem ÔDISHON (1999) (Audition neboli Konkurs). Miikeho filmy jsou velmi známé jejich otevřeností v násilí a sexu, což je vidět ve filmech jako BIZITA Q (2001) (Visitor Q), KOROSHIYA 1 (2001) (Ichi The Killer) a trilogie Dead or Alive – DEAD OR ALIVE: HANZAISHA (1999), DEAD OR ALIVE 2: TOBOSHA (2000) a DEAD OR ALIVE: FINAL (2002).

Od roku 2003 se vrhnul na horory a natočil výborný mysteriózní horor ONE MISSED CALL (2003) (Zmeškaný hovor), který obsahuje prvky Ringu, The Grudge či Dark Water. Mimo to se ONE MISSED CALL dočkal v roce 2005 i druhého pokračování, ale už ne pod taktovkou Takashi Miikeho. Dále v roce 2003 natočil kriminální horor pod názvem GOZU. V roce 2004 se podílel na jednom ze tří mini-hororů z Japonska, Hongkongu a Jižní Koreje zabývající se slabostmi a úchylkami lidí pod názvem TEURI... MONSEUTEO (Three Extremes) a také pro jeho styl nezvyklou komedii s komiksovými hrdiny s názvem ZEBRAMAN. Rok 2004 zakončil akčním filmem IZO.

V následném roce 2005 natočil fantasy horor s názvem YÔKAI DAISENSÔ (Hobgoblins & the Great Wall), ale jeho hlavní počin přišel v hororovém seriálu MISTŘI HORORU (Masters of Horror), kde se sešlo několik nejznámějších režisérů tohoto žánru a natočili každý rozdílný díl podle svého stylu. Takashi se chopil svého dílu se ctí a natočil segment pod názvem IMPRINT, který se údajně kvůli děsivosti příběhu nedostal do vysílání televize a byl vydán pouze na DVD. V roce 2006 natočil film 46-OKUNEN NO KOI (4.6 Billion Years of Love).


24.8.1960
Jao, Osaka, Japonsko
Takaši Miike csfd

Lumberjack the MonsterGekidžóban Police × Senši: LovepatrínaJókai daisensó: GuardiansThe Mole Song: FinalGekidžóban Himicu x Senši: Phantom Mirage! Eiga ni natte čódai šimasuPrvní láskaSono šunkan, boku wa nakitaku nattaLaplace no madžoDžodžo no kimjó na bókenMugen no džúninMogura no uta: Hongkong kjósókjokuTerra FormarsKaze ni tacu raionYakuza apokalypsaKamisama to iu tóriPřes tvou mrtvoluPíseň krtka: Tajný agent ReijiSlaměný štítAi to MakotoAku no kjótenGjakuten saibanMalí ninjovéSmrt samuraje13 samurajůZebraman 2: Zebra City no gjakušúCrows Zero IIJattámanKamisama no pazuruCrows ZeroNemilosrdný střelecRjú ga gotoku: GekidžóbanTantei monogatari46-okunen no koiTaijó no kizuWaruWaru: KankecuhenJašagaikeJókai daisensóIzoPaato-taimu tantei 2San geng 2ZebramanGokudó kjófu daigekidžó: GozuJurusarezaru monoKikokuKóšoninThe Man in White Part 2: Requiem for the LionZmeškaný hovorDead or Alive: FinalDžicuroku Andó Noboru kjódóden: RekkaKin'yū hametsu Nippon: Tōgenkyō no hito-bitoOnna kunishuu ikkiPandooraSabuŠin Džingi no hakabaAraburu tamašiitačiFamilyIchi the KillerKatakurike no kófukuKikuchi-jō monogatari - sakimori-tachi no uta


Aktualizace osobnostního profilu Takaši Miike: 19.11. 2023 22:02