Kirk Hammett 61 let


"Moje kytary jsou jako pupeční šňůra. Mám je přímo propojené s mým tělem."

Zhruba ve dvaceti letech založil Kirk kapelu Exodus, která se prezentovala stylem v té době narozeného Trashmetalu. V roce 1983 chodil Kirk Hammett na lekce hraní k v té době neznámému Joe Satrianimu a jednoho dne se mu ozvala začínající kapela stejně vlasatých nadšenců, Metallica.

Kirk v Metallice nahradil vyhozeného Dave Mustaina a stal se plnohodnotným členem kapely krátce před vydáním debutového alba Kill´em All. Od poloviny 80.tých let napsal Kirk Hammett pro Metallicu řadu nezapomenutelných riffů a stal se jakousi klidnou silou mezi ústřední dvojicí frontmanů, Larsem Urlichem a Jamesem Hetfieldem. Neuvěřitelná kariéra této kapely vyvrcholila v roce 2009, kdy Metallica vstoupila do Rock'n'rollové síně slávy v Clevelandu.

O Kirkovi je známé že je velkým sběratelem Hollywoodských rekvizit. Vlastní rovněž rozsáhlou sbírku všech možných druhů lebek, které jsou vystavené po celém jeho bytě. Má dva psy a několik koček. Je šťastně ženatý se svou manželkou Lani a na kytaru hraje údajně 351 dní v roce.


18.11.1962
San Francisco, California, USA
Kirk Hammett csfd

Metalocalypse: Army of the DoomstarMetaloví lordiMetallica: Through the NeverDarwinovy cenyMiliardyMetalocalypseSimpsonoviSpace Ghost Coast to CoastMetallica: 72 Seasons - Global PremiereMetallica: M72 World Tour Live from Texas - Night 1Metallica: M72 World Tour Live from Texas - Night 2Když se všechno po*ere: Woodstock 99Metallica Presents: The Helping Hands ConcertThe History of Metal and HorrorMick Fleetwood & FriendsWoodstock 99: Mír, láska a běsněníGibson TV: IconsPříběhy písníMetallica & San Francisco Symphony: S&M²Murder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal StoryTurn It Around: The Story of East Bay PunkLennon or McCartneyMetallica: Quebec MagneticPříběh heavy metaluLemmy ForeverThe Big 4 Live from Sofia, Bulgaria25 let Rokenrolové síně slávyMetallica - koncert v NimesMetallica: Fan Can Six - Copenhagen 2009Metallica: Orgullo pasión y gloria. Tres noches en la ciudad de México.Metallica: The Making of Death MagneticGet ThrashedThe Work of Director Anton CorbijnWhen Metallica Ruled the WorldMetallica: Some kind of monsterEnd of the CenturyMTV Icon: MetallicaMetallica: St. Anger RehearsalsSlayer: War at the WarfieldSlavná alba: Metallica - MetallicaS & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony OrchestraSNL: 25 Years of MusicMetallica: Cunning StuntsBehind the MusicSlavná albaWoodstock '94Metallica: Live Shit - Binge & PurgeA Year and a Half in the Life of MetallicaFor Those About to Rock: Monsters in Moscow


Aktualizace osobnostního profilu Kirk Hammett: 15.11. 2023 07:11