Olivier Marchal 65 let


Velmi zajímavá osobnost mezi francouzskými režiséry. Vystudoval jezuitskou kolej v Bordeaux a již jako student toužil být policistou. Toto přání se mu vyplnilo a v roce 1980 nastupuje jako policejní detektiv k policii ve Versailles. Již při výkonu tohoto povolání začal studovat herectví přes různé kursy. Své zkušenosti z policejní praxe přenášel do svých scénářů, podle kterých byly natáčeny některé epizody televizních kriminálních seriálů. Napsal několik epizod k u nás dobře známému seriálu KOMISAŘ MOULIN, KRIMINÁLNÍ POLICIE. S jeho scénáři se setkáme také u seriálu VANLOC: VELKEJ POLDA Z MARSEILLE (1992), FRANÇOIS KLÉBER (1995) a další.

DOBREJ POLDA (1999) byl jeho celovečerním debutem coby režiséra a napsal si k němu také scénář. Jeho nejúspěšnějším filmem je zatím VÁLKA POLICAJTŮ (36 Quai des Orfevres), který natočil v roce 2004, napsal si k němu opět scénář a zahrál si v něm i epizodní roli. Za tento film získal tři nominace na Caesara.

Je otcem tří dcer a jednoho syna z manželství s Catherine Quiniou.


14.11.1958
Talence, Gironde, Francie
Olivier Marchal csfd

PředávkováníDrsný městoKarbonBelle comme la femme d'un autreBorderlineMea CulpaGang StoryDiamant 13MR 73Válka policajtůGangsteřiKomisař Moulin: Příliš blízká ochranaKomisař Moulin: Smrtící svůdnostKomisař Moulin: Ve jménu našich dětíLa femme piégéeZvláštní jednotkaPolicajtiCentral nuitKomisař MoulinGroupe nuitFrançois KléberVan Loc: un grand flic de MarseilleUn bon flicMír v MarseilleSection Zero: Sekce NulaBonne conduitePour l’honneurPapi SitterŠílená dovolenáJacqueline Sauvage, c'était lui ou moiMrtvá v mořiFastlife


Aktualizace osobnostního profilu Olivier Marchal: 11.11. 2023 10:57