David R. Ellis (1952 - 2013)


David R. Ellis je uznávaným režisérem celovečerních filmů. Režíroval úspěšné projekty Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku, Nezvratný osud 2 a Hadi v letadle. Jeho 3-D horor Nezvratný osud 4 vydělal celosvětově 200 miliónů dolarů. Dcera Tawny Ellis Lehman působí na jeho filmech jako producentka, v minulosti již pracovala na otcově šesti filmech.

Od svých čtyřiceti let se vypracoval mezi nejlepší druhé režiséry, na svém kontě má velkorozpočtové filmy Hra patriotů, Vodní svět, Koule, The ¬egotiator, Dokonalá bouře, Jasné nebezpečí, Harry Potter a kámen mudrců, Master and Commander: Odvrácená strana světa, Rocker, Matrix Reloaded a mnoho dalších. Za film Matrix Reloaded byl Ellis nominovaný na cenu Taurus pro nejlepší koordinaci triků.

Když nefilmuje, tráví Ellis čas střídavě v Malibu a na Havaji. Žije se ženou Cindy a synem Tagertem. Jeho dcera je profesionální fotografkou a dvojnicí herečky Katherine Heigl.


8.9.1952
Santa Monica, California, USA
7.1.2013
Johannesburg, Jihoafrická republika
David R. Ellis csfd

Noc žraloka 3DNezvratný osud 4AzylHadi v letadleCellularNezvratný osud 2Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San FranciskuQuinnův případSlepá zuřivostAnnaRocky IIIBoardwalkSmutní hrdinovéThe Strongest Man in the WorldWonder WomanDialing Up 'Cellular'The Burly Man ChroniclesBits and Pieces: Bringing Death to Life


Aktualizace osobnostního profilu David R. Ellis: 27.2. 2024 02:46