Herschell Gordon Lewis (1929 - 2016)   † 87 let


Americký režisér, scenárista a skladatel Herschell Gordon Lewis je právem nazýván ¨kmotrem gore filmů¨ a prvním tvůrcem splatter snímků. V mládí vystudoval literaturu a stal se profesorem angličtiny na univerzitě v Mississippi. Posléze ho zlákala oblast reklamy a managementu. Začal v této oblasti režírovat klipy, jednak i podnikat. Místo anglické literatury vyučoval, jak správně dělat  inzerci. Nutno říct, že během svého života se stal uznávaným expertem a vyšlo mu mnoho poradenských knih.

Svá díla si financoval sám, na jejich nízké rozpočty mu vydělávala jeho reklamní firma v Chicagu. Jeho významné filmy jsou Two Thousand Maniacs! (1964) a The Gore Gore Girls (1972). Poté na kinematografii rezignoval a naplno se začal věnovat reklamě. Na stará kolena, ve svých 85 letech, se znovu pustil do režírování a jeho název snímku je dostatečně výmluvný: Herschell Gordon Lewis´ BloodMania je ve stádiu dokončování a měl by vyjít v roce 2015.


15.6.1929
Pittsburgh, Pennsylvania, USA
26.9.2016
Fort Lauderdale, Florida, USA
Herschell Gordon Lewis csfd

Herschell Gordon Lewis' BloodManiaUh-oh Show, TheBlood Feast 2: All U Can EatThe Gore Gore GirlsYear of the Yahoo!Black LoveThis Stuff'll Kill Ya!Miss Nymphet's Zap-InČaroděj ze země KrevEcstasies of WomenLinda and AbileneAlley Tramp, TheHow to Make a DollJust for the Hell of ItShe-Devils on WheelsSuburban RouletteA Taste of BloodBlast-Off GirlsMagic Land of Mother Goose, TheSomething WeirdThe Girl, the Body, and the PillThe Gruesome TwosomeJimmy, the Boy WonderColor Me Blood RedMonster A Go-GoSin, Suffer and Repent2000 maniakůMoonshine MountainBell, Bare and BeautifulBoin-n-gGoldilocks and the Three BaresKrvavá hostinaScum of the EarthDaughter of the SunNature's PlaymatesThe Adventures of Lucky PierreLiving VenusBlood Trilogy Outtakes, TheThe PsychicKiller CampoutBlood FeastTerror Toons 3


Aktualizace osobnostního profilu Herschell Gordon Lewis: 19.4. 2024 11:50