Neil Marshall 53 let


Tento britský scénarista a režisér akčních a hororových filmů na sebe výrazně upozornil v roce 2002 filmem PSÍ VOJÁCI a oživil žánr o vlkodlacích. Narodil se 25. 5. 1970 v Anglii. Vztah k hrůzným a strašidelným filmům si vytvořil již v útlém věku, když mu bylo kolem 6 let, tak jednoho dne místo spánku zůstal u sledování televize, kde zrovna běžel film FRANKENSTEIN. Film ho uchvátil jak strašidelnou atmosférou, tak i tím že prý dokázal soucítit s tímto monstrem. Další velkou inspirací mu byly např. filmy THE SHINNING, THE OMEN a v neposlední řadě THE THING, Zejména pak film DOBYVATELÉ ZTRACENÉ ARCHY, který Niel viděl v 11ti letech rozhodl o tom že chce být právě režisérem.

V roce 2006 přichází s dalším filmem na podobné téma. Tentokrát se Neilovi honila hlavou myšlenka o expedici která je hluboko v jeskyni terorizována neznámým tvorem. Jakoby toho nebylo málo rozhodl se Neil do rolí obětí obsadit pouze ženy což velmi přidalo fimu na hrůzostrašné atmosféře. Slovo dalo slovo a tak se v Pinewood Studios v Londýně začal natáčet horor THE DESCENT s rozpočtem 3,5 milionu liber. Film měl premieru v létě roce 2005 v Anglii a o necelý rok i v USA. Úspěch filmu Niela navnadil k natočení svého v pořadí třetího snu. Snil totiž o filmu který by byl směsicí např. ESCPAE FROM NEW YORK a MAD MAX. V roce 2008 tedy Neil přichází s postapokalyptickým filmem DOOMSDAY.


25.5.1970
Newcastle upon Tyne, England, Velká Británie
Neil Marshall csfd

DuchessThe LairThe ReckoningHellboyTales of HalloweenCenturionSoudný denPád do tmyPsí vojáciSkull Island: Blood of the KongZtraceni ve vesmíruTimelessWestworldHannibalConstantineHra o trůnyPod černou vlajkouCombatSmrtící časA World War II Fairytale: The Making of Michael Mann's 'The Keep'78/52Video Nasties: Draconian DaysInto the Dark: Exploring the Horror FilmSplat Pack, TheCinémas d'Horreur - Apocalypse, Virus, ZombiesVideo Nasties: Moral Panic, Censorship & VideotapeAnatomy of Catastrophe: The Making of 'Doomsday'Nouveaux visages de la peur, LesMaking of 'The Descent', The


Aktualizace osobnostního profilu Neil Marshall: 11.11. 2023 01:15