Věra Špinarová (1951 - 2017)


Narodila se 22. 12. 1951 v Pohořelicích. Vyučila se chemičkou, ale tou se nikdy nestala. V šesti letech hrála na housle, ale pak ji učarovala kytara a s ní zpěv. V 16 letech nahrála svou první píseň "Já před tebou klečím". Zpívala s kapelami Flamingo, Majestic aj.

Věra Špinarová získala řadu ocenění, např. v roce 1973 Zlatý štít za nejprodávanější zpěvačku, roku 1976 se umístila na bronzové příčce na Bratislavské lyře s písní "Lúčenie". Do roku 1988 aktivně vystupovala, potom se stáhla do ústraní. Po spojení s manažerem Václavem Fischerem se vrátila zpátky. V roce 2007 ji obrovskou radost udělalo pozvání na koncert Joe Cockera. Hrála v muzikálech "Mrazík" a "Pudr a mejkap". V roce 2000 a 2002 vydává výběrová alba svých největších hitů.

Jejím prvním manželem byl kapelník jejího doprovodného orchestru Ivo Pavlík, se kterým má syna Adama. V roce 1981 se manželství rozpadlo. V roce 1984 si po krátké známosti vzala zpěváka a bubeníka skupiny Maximum Petra Hanniga Vítězslava Vávru.V 90. letech se jejich vztah rozpadá. Nyní žije s přítelem na Ostravsku.


22.12.1951
Pohořelice, Československo
26.3.2017
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Věra Špinarová csfd

Černá hvězda aneb 60 let vysílání z OstravyGalashow s latinou VKrása pomociKurňa, co to je?Máme rádi ČeskoŽivě na jedničceGalashow s latinou IVSlavné dialogyVšechno nejlepšíBavíme se s imitátoryNadílka pro KuřeShow Jana KrauseSlavná hudební číslaVIP zprávyČeská hlava 2010Kniha mého srdceGalashow s latinouTOP STAR magazínChacha, cheche, chichi...!Mejdan roku z Václaváku 2007Souboj hitůVšechnopártyTenkrát na východěUvolněte se, prosímLegendy televizní zábavyTelebazarHodina pravdyJsou hvězdy, které nehasnouŠestnáct růží pro GottaBeneficeGO - GO šouLucie na bíloP.F.Banánové rybičkyKaviareň SláviaSkopičinyČtveráciDO-RE-MIDobré ránoNikdo není dokonalýSama domaNa KloboučkuHoroskopičinyLegendy taneční hudbyMuzikanti, co děláte?ŠanceHitšaráda sestřih klipůPísničky z Divadélka pod věžíABECEDAGalasuperšouSilvestrovská féerieDen otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí!Písničky včera, dnes a na zítřekGalašarádaKdo s kým, o čem, pro kohoMožná přijde i kouzelníkRytmusVýběr pro potěšeníV divadélku pod věžíZ melodie do melodie aneb Revue na střeše


Aktualizace osobnostního profilu Věra Špinarová: 6.1. 2024 18:53