Hans H. Zerlett (1892 - 1949)


Hans H. Zerlett se narodil do rodiny hudebníka. Před válkou hrál krátce divadlo. V průběhu první světové války byl ze zdravotních důvodů zproštěn služby, poté vystřídal rozliční zaměstnání. Mimo jiné se živil opisováním notových partů, šlágrů pro kabaret, revue a divadla. Tím se dostal k filmové tvorbě. První filmový scénář prodal v roce 1927. V letech národního socialismu (1933-1945) režiséroval 25 filmů. Byl členem strany NSDAP a blízký přítel německého politika Hanse Hinkela.

Zajímal se o sport a mezi jeho přátele patřily tehdejší sportovní prominenti, jako Gustav Jaenecke, Gottfried von Cramm, Rudolf Caracciola, nebo Max Schmeling. S tehdejší manželkou Maxe Schmelinga Anny Ondrou jej pojila dlouholetá spolupráce. Napsal pro ni několik scénářů a obsadil jí do svých filmů, jako např. KNOCKOUT – EIN JUNGES MAEDCHEN, EIN JUNGER MANN, 1935. V roce 1936 natočil dokumentární film s Maxem Schmelingem v titulní roli MAX SCHMELLINGS SIEG – EIN DEUTSCHER SIEG a těsně před koncem války odkoupil jeho vilu v Bad Saarow, které bylo tehdy považováno za německé Beverly Hills a své bydliště zde měla řada německých hvězd.

Jeho bratr Walter Zerlett-Olfenius byl též scenáristou. 23. ledna 1946 byl zatčen sovětskou NKVD a postupně internován ve zvláštních táborech Jamlitz, Muehlberg a Buchenwald č. 2, kde 6. července 1949 zemřel na tuberkulózu.


17.8.1892
Wiesbaden, Německá říše
6.7.1949
Buchenwald, Německo
Hans H. Zerlett csfd

Im Tempel der VenusSpuk im SchloßReise in die VergangenheitKleine ResidenzVenus vor GerichtMá dcera to neděláRobert und BertramZlatá maskaKdyž hvězdy svítíKočičí stezkaRevolutionshochzeitStar of the CircusVerliebtes AbenteuerZwei FrauenLiebe geht seltsame WegeTruxův záhadný případArzt aus LeidenschaftDiener lassen bittenMoralDie blonde CarmenDie selige ExzellenzKnockout - Mladé děvče, mladý mužMladý hraběDa stimmt was nichtDie CzardasfürstinPrincesse CzardasValčík pro tebeBaby (francouzská verze)Bludičky PařížeChâteau de rêveDcera plukuDcera pluku (francouzská verze)Glück im SchloßPovídky slečny HoffmanovéZamilovaný hotelZámek na jihuAnny, ukrutná přítelkyněAnny, ukrutná přítelkyně (francouzská verze)BabyDue cuori feliciDvě šťastná srdceEin Mann mit HerzGroßstadtnachtKikiKiki (francouzská verze)Monsieur, Madame et BibiDas KonzertIch geh' aus und Du bleibst daL'inconstante. Je sors et tu restes làMamzelle NitoucheNetopýrNetopýr (francouzská verze)The Beggar StudentŽebravý studentDie heiligen drei BrunnenDva lidéMoral um MitternachtSensaceTatrmanVelká touha


Aktualizace osobnostního profilu Hans H. Zerlett: 23.3. 2024 21:34