Václav Jiráček 45 let


Na televizní obrazovce, ale i na filmovém plátnu jsme mohli vidět Václava Jiráčka v roli mladého šlechtice Arna von Lieven ve filmu (a tetralogii) Krev zmizelého (režie Milan Cieslar, 2004) nebo třeba v roli Roberta ve filmu Restart (režie Julius Ševčík, 2005). Ti, kdo znají nejnovější distribuční film Filipa Renče Na vlastní nebezpečí, si určitě vzpomenou na Jiráčkovu roli nerozhodného mladého Dominika, který svými mindráky způsobí raftové expedici na balkánské řece hodně komplikací.

Hrobník Ferda z příběhu o hlídači č. 47 je citlivý, výbušný, ale přitom osamělý mladík, kterého se kvůli jeho hrobnické profesi bojí, ale tak trochu i štítí celá vesnice. Ferda je sirotek, často bojující se svou vlastní konfliktností. Když se hradlař Douša stěhuje do vesnice, Ferda je první, se kterým se za velice zvláštních okolností seznámí.

Václav Jiráček byl zakládajícím členem divadelního sdružení LETÍ. Hostuje v mnoha pražských divadlech. Například v Dejvickém divadle je k vidění v inscenaci Petra Zelenky Teremin, hraje v Hamletovi, ve Studiu Švandova divadla (Závisláci, režie Marián Amsler), vystupoval v unikátním inscenačním projektu Rtuť, který v industriálním prostoru bývalé haly ČKD v Thámově ulici v Praze – Karlíně inscenoval v roce 2006 režisér Julius Ševčík.

„Vždycky jsem si přál hrát s Karlem Rodenem, proto jsem rád, že jsem ho potkal přímo na place,“ řekl Václav Jiráček při natáčení filmu Hlídač č. 47 v Kutné Hoře.


28.9.1978
Praha, Československo
Václav Jiráček csfd

Jan ŽižkaSpící městoZádušní oběťDítě číslo 44Jan HusLáska, soudruhuLidiceBludičkyJseš mrtvej, tak nebrečMamas & PapasHodinu nevíš...Jánošík - Pravdivá historieHlídač č. 47Na vlastní nebezpečíKrev zmizeléhoRestartNon Plus UltrasTricksterAnežkaCarnival RowNa vlnách JadranuSvětlo nadějeSpecialistéSestřičky Modrý kódZločiny Velké PrahyCharitéModrý kódStrážmistr TopinkaSvět v plamenech12 opicV.I.P. vraždyBohémaGéniusPřístav


Aktualizace osobnostního profilu Václav Jiráček: 22.3. 2024 23:43