Tito Larriva 0 let


Tito Larriva, zpěvák, kytarista, skladatel, hudebník, herec, celým jménem Humberto Lorenzo Rodriquez Larriva, se narodil roku 1953 v Ciudad Juárez v severním Mexiku ve státě Chihuahua; vyrůstal ve Fairbanks na Aljašce a v El Pasu v Texasu. Jako dítě hrál na housle ve školním orchestru a zpíval v církevním školním pěveckém sboru, kde se poprvé setkal se svou ženou Janet Carrol. V roce 1972 se Tito propašoval na Yelskou Univerzitu na celé studijní období, aniž by si toho někdo všiml. Poté, co byl vyhozen z univerzity, odstěhoval se do Mexico City a v roce 1975 se přestěhoval do Los Angeles v Kalifornii. V současné době žije se svou manželkou a dcerou v Austinu v Texasu a pokračuje v práci v hudebním a filmovém odvětví.

Tito po rozpadu kapely pokračoval v psaní filmové hudby. Společně s kytaristou Peterem Atanasoffem hráli každý týden v barech a kavárnách s přáteli, skupina byla nejdříve známá prostě jako Tito & Friends, později se ukázalo jako nutné skupinu nějak pojmenovat, tak vznikl název Tito & Tarantula. Skupina Tito & Tarantula začala své působení v roce 1992. "Vždycky jsme měli nepsané pravidlo," řekl Larriva v rozhovoru pro časopis Tucson Weekly v roce 1997 "a je pravidlem, že každý hraje přesně to, co chce a kapela zkouší jen zřídkakdy." Kapela byla uvedena v hudebním doprovodu filmu Roberta Rodrigueze DESPERADO (1995). V roce 1996 Tito & Tarantula pokračovali ve spolupráci s Rodriguezem, jejich hudba se objevila také v soundtracku k filmu OD SOUMRAKU DO ÚSVITU (1996). Larriva, Atanasoff a Johnny "Vatos" Hernandez zahráli svou píseň "After Dark" v baru pro Salmu Hayek. V roce 1997 Tito & Tarantula vydali své dlouho očekávané a vysoce uznávané debutové album Tarantism. Pokračovali pak albem Hungry Sally & Other Killer Lullabies vydaném v roce 1999, a v roce 2000 následovalo album s názvem Little Bitch. V roce 2003 vydali album Andalucia. Toto album se neprodávalo tak dobře jako první dvě, ale i tak komerčně zastínilo album Little Bitch. Na začátku roku 2008 skupina po dlouhé pauze konečně oznámila vydání dalšího alba; album Back into the Darkness, "Zpět do tmy", vyšlo 18. dubna 2008.

Co se týče filmové kariéry, tak Larrivova první role byl "Hammy" v Pee Wee Herman Show v roce 1981.Hrál pozoruhodné vedlejší role ve velkorozpočtových filmech jako Born in East L.A., Road House, Boys on the Side, Desperado, From Dusk Till Dawn a Once upon a time in Mexico. Tito často jako herec spolupracuje se svým přítelem a režisérem Robertem Rodriguezem. Jeho zatím poslední rolí bylo několikavteřinové cameo v traileru filmu Grindhouse. Tito si také zahrál postavu Ramona ve filmu True Stories (1986).


5.12.2023
Juarez, Chihuahua, Mexiko
Tito Larriva csfd

OcéaneMacheteTenkrát v MexikuMillion Dollar HotelDer Schrei des SchmetterlingsKai Rabe gegen die VatikankillerNevinný flirtAtentátJak ta je úžasnáTrojská válkaOd soumraku do úsvituDesperadoDámská jízdaScorpion SpringSomebody to LoveDvojitý úderMušketýři na HarleyíchOchránceDrug Wars: The Camarena StoryRoad HouseNarodil jsem se ve východním Los AngelesTak to byloStaticPee-wee Herman Show, TheTalking Heads: Wild Wild LifeGrindhouse: MacheteMocking the CosmosSession ManSnít mezi rybami


Aktualizace osobnostního profilu Tito Larriva: 5.12. 2023 06:53